Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer: Kun beskedne rentenedsættelser i USA til næste år

21/9 06:34

Den amerikanske centralbank fastholdt sin rente onsdag aften - men samtidig opjusterer den pengepolitiske komite sine forventninger til renten de kommende år.

- Den er nu kun udsigt til meget beskedne rentenedsættelser i 2024, hvilket er et signal til strammer-siden, også selv om man samtidig anerkender, at arbejdsmarkedet ikke er helt så stærkt, som det har været, skriver Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

Han påpeger, at beslutningen var forventet, men ikke givet på forhånd i og med, at USA har inflation til den høje side i forhold til målsætningen om 2 pct.

- Sagen er bare, at vi stadig ikke har set den fulde effekt af de mange renteforhøjelser, der allerede er lavet, og forventningen er altså, at de vil dæmpe inflationen og økonomien yderligere, skriver han i en kommentar.

Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, skriver, at det har hørt til sjældenhederne med en amerikansk rente i ro.

- Centralbanken hævede renten så sent som i juli, og siden begyndelsen på rentestigningen sidste år har centralbanken hævet renten i alt 11 gange og sendt renten op i det højeste siden 2001. Inden bølgen af renteforhøjelser lød renten på rekordlave 0-0,25 pct., noterer han.

At renten nu holdes i ro er "et klokkeklart signal om, at man er på rette vej til at få inflationen under kontrol", mener han.

- Vi forventer, at centralbanken er i mål med hæve renten. Vi forventer dermed ikke flere renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank i denne ombæring, vurderer Jeppe Juul Borre.

.\\˙ MarketWire