Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikanske sundhedsmyndigheder bekræfter problemer på Novos fabrik

21/9 07:04

Novo Nordisk har ikke formået at undersøge bakteriel forurening ordentligt tidligere på året på en amerikansk fabrik, der fremstiller den orale udgave af Semaglutid, Rybelsus.

Det fremgår af en rapport fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, som Bloomberg News har fået adgang, via aktindsigt.

Dermed bliver rygterne, der kom frem tidligere på ugen, bekræftet af øverste myndighed.

Bakterier dukkede op i partier af Semaglutid, den aktive ingrediens i Rybelsus, ved mindst tre lejligheder mellem februar og juni, da inspektører besøgte fabrikken i Clayton, North Carolina, skriver Bloomberg News.

Rapporten, der blev udgivet i juli, fremhæver, at kilden til forureningen endnu ikke var fastlagt, og at de korrigerende handlinger, som virksomheden havde truffet, var utilstrækkelige.

Fabrikken i Clayton fremstiller semaglutid specifikt til Rybelsus, en oral diabetesbehandling, men ikke til Semaglutid Ozempic eller Wegovy, siger en talsmand i en e-mail-erklæring ifølge Bloomberg News.

Da rygterne kom frem mandag, satte det gang i et større udsalg af Novo Nordisk-aktien, der faldt med 2,4 pct. mandag efter et fald i samme størrelsesorden fredag.

Novo Nordisk meddelte dog, at anlægget "kører og producerer til markedet", og finanshuset Jefferies skrev mandag eftermiddag, at der var tale om Rybelsus og dermed ikke den eftertragtede fedmebehandling Wegovy eller diabetesbehandlingen Ozempic.

Jefferies fremhævede også, at andre advarsler fra de amerikanske sundhedsmyndigheder herunder bakteriel forurening har givet anledning til bekymring, men at de sjældent har forhindret forsyningen.

På aktiemarkedet gav meldingerne fra Jefferies lidt ro på bagsmækken for investorerne, der tirsdag handlede aktien 0,5 pct. lavere. Onsdag var optimismen tilbage med en stigning på 2,4 pct. til 662,60 kr.

Bekræftelsen fra Bloomberg kom to og en halv time efter amerikansk lukketid, hvilket kun har givet anledning til at handle aktien en smule lavere i 94,26 dollar - svarende til 660,53 kr.

.\\˙ MarketWire