Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Hartmann og Green Hydrogen

22/9 06:32

BØRSEN

AKTIONÆRER GÅR I KAMP MOD STADIL-FAMILIEN

Institutionelle investorer, småaktionærer og en tidligere formand vil ikke acceptere Stadil-familiens plan for afnoteringen af emballagegiganten Hartmann. En gruppe vil samle nok stemmer til at bremse storaktionæren på den ekstraordinære generalforsamling. Buddet per aktie er alt for lavt, og den nye bestyrelse er inhabil, lyder kritikken. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK FONDEN GIVER TÆT PÅ 1 MIA. KR. TIL CELLELABORATORIE

Et nyt laboratorie finansieret af Novo Nordisk Fonden skal sikre, at celleterapier kan produceres i den rigtige skala. (Side 4)

MEDIKOSELSKABET MEDTRACE HENTER TRECIFRET MILLIONBELØB

Medtrace rejser 136 mio. kr. fra prominente investorer med ATP, danske Medtravest og de schweiziske kapitalfonde Swisscanto og Verve Ventures i spidsen. En børsnotering i 2024 er indtil videre blevet lagt på hylden. (Side 8)

NETS KAN IKKE FORKLARE TAL BAG STOR DANKORTKAMPAGNE

Aktører i betalingsmarkedet sår tvivl om centrale tal i Nets’ dankortkampagne. Nets selv kan ikke forklare tallene. (Side 12)

FORBRUGERNE SER SORT PÅ FREMTIDEN TRODS STIGENDE LØN

Forbrugertilliden er i september faldet, men dog markant bedre end for et år siden. (Side 24)

EFTER CENTRALBANKUGE: HØJE RENTER LÆNGERE END VENTET

Vi skal formentlig vende os til, at renterne kommer til at ligge forholdsvist højt i en længere periode, lyder det fra Nordea. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

POLITIKERE OPFORDRER DANSKE BANK KRAFTIG AT FINDE DOKUMENTER

Både Socialdemokratiet og Venstre forventer, at Danske Bank gør sig umage for at skaffe de dokumenter, der er forsvundet i forbindelse med et søgsmål mod banken. (Forside, side 2)

SVAG KRONE TVINGER SVERIGE TIL FLERE RENTEHOP TRODS ADVARSLER

Den svenske Riksbank har sat renten op til 4 pct. og varsler endnu en forhøjelse senere på året. Svenske økonomer advarer om konsekvenserne for økonomien. Men inflationen er fortsat alt for høj. Nu er Riksbanken blevet sur på valutamarkedet. (Side 8-9)

NOVO GØR NYT FORSØG PÅ AT FÅ TILSKUD TIL SIN VÆGTTABSMEDICIN

Novo Nordisk har endnu en gang søgt Lægemiddelstyrelsen om offentligt tilskud til selskabets supersælgende fedmemedicin Wegovy i Danmark – nu til en begrænset patientgruppe. Ansøgningen kommer samtidig med, at myndighederne lige nu forsøger at begrænse brugen af søstermedicinen Ozempic til diabetesbehandling af frygt for en milliardregning. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AKTIECHEFER SPÅR NYE KURSSMÆK

Europa ser ind i en periode med lav økonomisk vækst, og det rammer de europæiske aktier, lyder det fra en stribe af de største banker i Danmark. Fra tidligere på året at have ligget foran amerikanske aktier er billedet siden vendt på hovedet. Faktisk er kursafkastet på amerikanske aktier nu næsten dobbelt så stort som på europæiske aktier. (Forside, side 16)

FORBRUGERNES HUMØR FALDER IGEN

Forbrugernes humør faldt i september for anden måned i træk, og det kan varsle smalhals for privatforbruget. (Side 2)

GREEN HYDROGEN SYSTEMS FRYGTER AT VÆRE UDSAT FOR INDUSTRISPIONAGE

Direktøren i den børsnoterede brintvirksomhed Green Hydrogen Systems står frem i et opsigtsvækkende interview med oplysninger om blandt andet droneoverflyvninger og fotograferende kinesisk udseende mænd på virksomhedens matrikel. PET advarer om, at særligt virksomheder med grønne teknologier netop nu er mål for industrispioner. (Side 6-7)

DANSK SELSKAB VIL VÆRE VERDENS STØRSTE BIOGASPRODUCENT

Den danske energikoncern Biocirc vil være verdens største producent af biogas. Koncernen planlægger investeringer for 30 mia. kr. i Danmark og venter i 2024 at begynde byggeri af de første anlæg i Tyskland og USA. (Side 14)

NOVO-EJER SATSER MILLIARDER PÅ NY ANTIBIOTIKA

Investeringsselskabet Novo Holdings øjner afkast i udviklingen af ny antibiotika med købet af amerikanske Paratek Pharmaceuticals til 3,3 mia. kr. (Side 14)

.\\˙ MarketWire