Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth falder synkront med mineselskaberne efter ny uro i Kinas byggeindustri

25/9 10:34

Mine- og cementudstyrsproducenten FLSmidth indfinder sig mandag helt nederst i det danske C25-indeks med et fald på 3,4 pct. til 306 kr.

Det danske selskab dykker sammen med en lang række af de europæiske mineselskaber, efter at ny uro i den kinesiske byggeindustri har sendt jernpriserne ned.

Flere kinesiske byggeselskaber har som følge af et svagt marked for opførelsen af nye ejendomme fravalgt at fylde stållagrene op, inden fejringen af den kinesiske nationaldag starter 29. september.

Det skriver Bloomberg News.

Videre tynger det, at den kinesiske ejendomsudvikler China Evergrande igen trækker overskrifter, efter at den problemramte ejendomsgigant har måttet udskyde kreditormøder. Det medførte mandag et fald i aktien på knap 21 pct.

Modvinden i byggesektoren afspejles på det europæiske aktiemarked, hvor råvareaktierne samlet dykker 1,6 pct. i det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600.

Værst går det britisk-australske Rio Tinto med et fald på 2,9 pct. til 5034 pence. Med i bunden er svenske Boliden og luxembourgske Arcelormittal med fald på henholdsvis 2,2 og 2,1 pct.

.\\˙ MarketWire