Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Nissan, Amazon og Mitsubishi Chemical

26/9 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

VERDEN 'SKAL KOMME VIDERE' OG DROPPE FORBRÆNDINGSMOTORER IFØLGE NISSAN

Chefen for Nissan har advaret om, at verden "skal komme videre" fra forbrændingsmotoren få dage efter, at den britiske premierminister, Rishi Sunak, udskød et forbud mod salg af nye benzin- og dieselbiler i Storbritannien. Sunaks beslutning fremkaldte skarp kritik fra britisk bilindustri. (NISSAN BOSS SAYS WORLD ‘NEEDS TO MOVE ON’ FROM COMBUSTION ENGINE)

VIVENDIS CANAL+ ANGRIBER FRANSK FODBOLDORGANISATION OMKRING RETTIGHEDER

Canal+ har indledt et sønderlemmende angreb mod det franske fodboldforbund efter at have erklæret, at betalings-tv-kanalen ikke vil deltage i den kommende auktion over senderettigheder. Ifølge Canal+’s topchef er fodboldforbundets "eneste mål at skubbe Canal+ ud på sidelinjen til fordel for Amazon. (VIVENDI’S CANAL+ ATTACKS FRENCH FOOTBALL BODY OVER RIGHTS)

CITIS JANE FRASER SENDER KLAR BESKED OM KOMMENDE STOREFTERSYN

Citigroups topchef Jane Fraser har advaret bankens 240.000 ansatte om, at der er omkostningsbesparelser på vej inklusiv fyringer af medarbejdere og en reduktion af bankens toptunge ledelsesstruktur. (‘GET OFF THE TRAIN’: CITI’S JANE FRASER SENDS TOUGH MESSAGE ON BIG OVERHAUL)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

FORD STANDSER BYGGERI AF POLITISK SPLITTET FABRIK

Ford standser byggeriet af et 3,5 mia. dollar batterianlæg i Michigan, hvor planen var at producere billige batterier ved hjælp af teknologi fra en kinesisk batteriproducent. Det gjorde fabrikken til mål for kritik i Washington. (FORD PAUSES CONSTRUCTION ON POLITICALLY DIVISIVE BATTERY PLANT)

LEGO'S SATS FOR AT UNDGÅ OLIEBASERET PLASTIK RAMMER MUREN

Lego skroter planer om at lave legetøjsklodserne af genbrugte plastikflasker efter at have fastslået, at et skifte til materialet vil resultere i, at det producerer højere kulstofemissioner. (LEGO’S LATEST EFFORT TO AVOID OIL-BASED PLASTIC HITS BRICK WALL)

MASSIV KLIMAFINANSIERING KAN SKADE FATTIGE NATIONER

En plan om at kanalisere private investeringer til klimaprojekter i udviklingslandene risikerer at overvælde fattigere økonomier med en tsunami af udenlandsk kapital. TRILLIONS IN CLIMATE FUNDING COULD HURT POOR NATIONS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

AMAZON ANNONCERER 4 MIA. DOLLAR AFTALE I KAPLØB OM CHATGPT

Amazon investeret op mod 4 mia. dollar i en af de mest magtfulde kunstig intelligens-start-ups, Anthropic. Det den seneste af en række alliancer, Big Tech-virksomheder har indgået af i kapløbet om at erobre det hypede marked for generativ AI. (AMAZON ANNOUNCES $4BN DEAL IN RACE TO TAKE ON CHATGPT)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/INTERNATIONAL)

NISSAN SATSER PÅ 100 PCT. ELBILER I 2030 TRODS PREMIERMINISTERS UDSKUDTE FOSSILFORBUD

Bilproducenten Nissan går videre med planerne om alene at producerer elbiler i Europa, og alle nye modeller vil være 100 pct. elektriske. Det er på trods af premierminister Rishi Sunaks forsinkelse af det britiske forbud mod salg af nye benzin- og dieselbiler. (NISSAN VOWS TO GO ALL-ELECTRIC BY 2030 DESPITE SUNAK DELAY ON PETROL BAN)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

INGEN UNDTAGELSER FOR E-BRÆNDSTOFFER – KRAV OM EURO 7-STANDARD AFVISES

Den tyske regerings ønsker bliver ikke taget i betragtning i Bruxelles. De nye standarder for emissionsværdier er fastsat af andre, men den tyske bilindustri er stadig tilfreds. (KEINE AUSNAHMEN FÜR E-FUELS – BUNDESREGIERUNG SCHEITERT MIT FORDERUNGEN BEI EURO-7-NORMEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

MITSUBISHI CHEMICAL ÅBNER NYT HALVLEDERMATERIALEANLÆG

Det globale halvlederkapløb fortsætter, og Mitsubishi Chemical Group planlægger et nyt anlæg for halvledermaterialer, der vil være operationelt omkring marts 2025. Detaljer om, hvornår eller hvor det vil blive bygget, eller hvor meget det vil koste, er endnu ikke besluttet. (MITSUBISHI CHEMICAL TO OPEN NEW SEMICONDUCTOR MATERIALS PLANT)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

SKUFFELSE TRODS SEKS NYNOTERINGER I HONGKONG I DENNE UGE

Den Tencent-støttede bilserviceplatform Tuhu og AI-virksomheden Beijing Fourth Paradigm er blandt en række nye selskaber, der børsnoteres i denne uge. Men Hongkong som kapitalrejsningscenter fortsætter med at skuffe i forhold til tidligere år. (6 HONG KONG SHARE LISTINGS THIS WEEK SET TO RAISE UP TO US$458 MILLION)

.\\˙ MarketWire