Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Ørsted, Hartmann og Lego

26/9 06:32

BØRSEN

LEGO DROPPER STORSTILET SATS PÅ MILJØVENLIG LEGOKLODS

Efter to års udviklingsarbejde med at producere legoklodser af gamle plastflasker dropper Lego den miljøvenlige klods. Bæredygtighedschef Tim Brooks fortæller, at produktionen af legoklodsen ikke var grøn nok, men siger, at Lego vil fortsætte arbejdet hen imod CO2-neutrale produkter. (Forside, side 4-5)

BIOTEKFIRMAET ACESION PHARMA REJSER 336 MIO. KR.

Novo Holdings får selskab af tre nye amerikanske investorer, der tilsammen skyder 45 mio. euro i danske Acesion Pharma, der har udviklet en behandling af kronisk hjerteflimmer. (Side 2)

VELUX BRUGER TYSK BYGGEKRISE TIL STYRKET MARKEDSFØRING

Velux er markedsleder på det tyske marked og er ikke gået fri af den store afmatning i tysk byggeri. Det har fået koncernen til at skrue voldsomt op for markedsføring og rådgivning i Tyskland. (Side 8)

EU OG KINA ER PÅ VEJ UD I ET OPGØR OM STATSSTØTTE

Kinas vicepremierminister kritiserer EU for at åbne undersøgelse af mulig statsstøtte til Kinas bilindustri. (Side 15)

UNITYS I U-VENDING EFTER MASSIV KRITIK FRA BRUGERE

Spilvirksomheden Unitys nye model for brugerbetaling har ført til massiv kritik fra deres kunder. (Side 16)

PFA BLÆSER TIL VÆKST I NY STRATEGI

Danmarks største pensionsselskab PFA er klar med en ny strategi, der lægger sporene for de næste års arbejde. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

DA ADVARER EFTER STØRRE RIFT OM SENIORPENSION END VENTET

Lars Løkke Rasmussens (M) slagnummer ved valget i 2019, seniorpension for nedslidte danskere, er blevet en langt større magnet end forudset. Arbejdsgiverne frygter derfor stigende mangel på arbejdskraft. FH afviser. (Forside, side 4-5)

ØKONOM ADVARER OM RISIKO FOR FLERE RENTEHOP

I går steg renterne endnu en gang, selvom økonomerne troede, at toppen var nået. Det går ifølge eksperter gå ud over boligejerne. Aktiemarkederne var også badet i rødt, og det rammer pensionsformuerne. Og selvom inflationen er faldende, er der fortsat langt ned til målsætningerne om en inflation på omkring to procent. Derfor holdes renten fortsat oppe, og det kan heller ikke afvises, at der vil ske yderligere rentehop i fremtiden. (Side 9)

TYSKLAND SKRABER BUNDEN I EUROPAS VÆKSTLIGA

Tysk økonomi har været i tilbagegang siden sidste efterår, og der er ingen tegn på, at det bliver bedre foreløbigt. Signalerne fra de tyske virksomheder bliver ved med at være dystre, hvilket rammer danske virksomheder og arbejdspladser. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AMERIKANSKE FAGFORENINGER TRUER ØRSTED-PROJEKTER

Den i forvejen groggy Ørsted-koncern er løbet ind i endnu et stormvejr i USA. 215 fagforbund har sendt en fælles advarsel til den danske børskæmpe, som beskyldes for manglende overenskomster med havnearbejdere og søfolk i arbejdet på havmølleprojektet South Fork. (Forside, side 6-7)

LEGO DROPPER MÅL OM OLIEFRI KLODSER

For to år siden havde Lego fundet en løsning, der skulle nedbringe koncernens CO2- udledning. Nu har Lego fundet et paradoks, der får koncernen til at bakke på løftet om at omlægge produktionen til oliefri plast inden 2030. (Side 2)

AKTIONÆRFORENING ÅBNER BUDKAMP MED STADIL OM EMBALLAGEVIRKSOMHEDEN HARTMANN

Familien bag Thornicokoncernen forsøger at få selskabet Hartmann afnoteret fra børsen gennem et tilbud til andre aktionærer om en aktuel aktiekurs. Aktionærforening samler private investorer for at få prisen op. (Side 8)

.\\˙ MarketWire