Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lokal Federal Reservechef regner med endnu en rentestigning i år

26/9 07:53

Chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Minneapolis, Neel Kashkari, regner med endnu en rentestigning fra centralbanken i år, og en længerevarende stram pengepolitik hvis den amerikanske økonomi udvikler sig stærkere end ventet.

Det siger han natten til tirsdag ifølge Bloomberg News.

- Hvis økonomien grundlæggende er meget stærkere, end vi har ventet, så vil renterne sandsynligvis gå en lille smule højere, og derefter holdes højere i længere tid, indtil tilstanden kølner af, siger Neel Kashkari ved et arrangement på University of Pennsylvanias Wharton School.

Minneapolis-chefen, der har stemmeret i Federal Reserves rentekomité, siger også, at han var en af 12 politiske beslutningstagere, der var for endnu en rentestigning i år i forbindelse med centralbankens rentemøde onsdag i sidste uge,

På rentemødet fastholdt Federal Reserve sin ledende rente i spændet 5,25-5,50 pct. - den højeste niveau i 22 år - men i centralbankens kvartalsmæssige prognose blev det slået fast, at den nu ser en højere rente i længere tid end for tre måneder siden. Dertil blev renten skruet 0,5 pct.point op i forhold til prognosen for juni.

Det såkaldte dotplot-diagram, hvor chefgruppens medlemmer indskriver deres individuelle renteforventninger, indikerede med sin median således, at renten for 2023 fortsat ses lande på 5,625 pct. - mens renten i 2024 blev skruet op til 5,125 pct. mod 4,625 pct. i juni. Og i 2025 ses renten på 3,875 pct. mod 3,375 pct. i den tidligere prognose.

Neel Kashkari siger, at han og de øvrige centralbankchefer i USA, er overrasket over økonomiens robusthed indtil videre, og at de fortsat er forpligtet til at bringe inflationen ned til Federal Reserve inflationsmål på 2 pct.

.\\˙ MarketWire