Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Novo Nordisk, Danske Bank og Brdr. Hartmann

27/9 06:32

BØRSEN

DYBE KURSFALD HAR RAMT DANSKE ELITEAKTIER

De seneste fem år er 14 aktier i C25-indekset faldet mere end 33 pct., siden de toppede. Især renten har skabt solformørkelse på aktiemarkedet, fortæller flere professionelle investorer. (Forside, side 6-7)

KUNDER FÅR 250 MIO. KR. I ERSTATNING FRA DANICA

Pensionskunder i Danica blev ikke rådgivet om en vigtig ændring i pensionsalderen, og det har afkastet lidt under. Nu får de kompensation. (Side 4)

MINORITETSAKTIONÆRER STÅR USIKKERT I HARTMANN-TVIST

Brdr. Hartmann-bestyrelsen vil ikke forklare, hvordan den sikrer, at alle aktionærers interesser varetages i Stadils plan for afnotering. (Side 12-13)

STORBANK: NOVO KAN FASTHOLDE VÆKSTTEMPO

Selv om Novo Nordisk fortsat vil være udfordret i produktionen, vil væksten i 2024 være uændret høj, vurderer storbanken Morgan Stanley i en analyse af de europæiske medicinalkoncerner. (Side 14)

"SMUTHUL" I BANKERS KLIMASTRATEGI HJÆLPER OLIEINDUSTRI MED AT REJSE KAPITAL

Siden Parisaftalen trådte i kraft, har Danske Bank hjulpet olieselskaber med at skaffe 3 mia. euro gennem obligationer, mens over 400 andre banker har taget del i lignende udstedelser. Nu siger Danske Bank stop. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO VIL STRAMME OP PÅ LANCERING AF SLANKEMEDICIN EFTER KRITIK

Medicinalgiganten Novo Nordisk er blevet løbet over ende af efterspørgslen på sin vægttabsmedicin Wegovy og har ikke kunnet følge med, og det har udløst kritik. Nu vil giganten indføre en benhård kontrol med forsyningerne på nye markeder. (Forside, side 4-5)

DYR OLIVENOLIE ÅBNER NYT MARKED FOR KRIMINELLE

Priserne på olivenolie er steget kraftigt, nogle steder med over 100 pct. Det fører nu til eksportforbud - og uventede tyverier. For pludselig er der gode penge at høste ved at sælge tyvekosterne. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MILLIARDERNE VÆLTER IND I BANKERNES PENGEKASSER

Med de stigende renter som den store indtægtskilde har de ti største banker i år opjusteret forventningerne til indtjeningen med næsten 10 mia. kr. En bankekspert er overrasket og ser det som tegn på, at der mangler konkurrence i sektoren. (Forside, side 6-7)

AMERIKANSK INVESTOR KÆMPER IMOD CHRISTIAN STADILS PLAN FOR HARTMANN

Industrikonglomoratet Thornico får som hovedaktionær modstand fra en række mindre aktionærer i kampen om virksomheden Brdr. Hartmann. (Side 8)

ROBOTTEKNOLOGI OG KUNSTIG INTELLIGENS SKAL FJERNE PLASTIK FRA VERDENS STRANDE I FREMTIDEN

Plastrester på stranden har i mange år været et stort problem over hele kloden. Nu er en startup og techvirksomhed gået sammen om at finde en løsning. (Side 11)

AFVIKLINGEN AF KINESISK BYGGEGIGANTS GÆLD HÆNGER I EN TYND TRÅD

Kinas plagede ejendomsgigant Evergrande har forsøgt at afvikle sin gæld siden fallitten i 2021. Det så ud til at gå godt. Nu truer korthuset igen med at falde sammen. (Side 14)

FINANSMARKEDERNE TRÆDER IND I AFGØRENDE FASE

Håbet om rentenedsættelser har været med til at løfte markederne i år, men ifølge milliardforvalteren RBC Bluebay Asset Management skal investorerne til at reevaluere deres syn på inflationen og renterne. (Side 15)

.\\˙ MarketWire