Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive kinesiske data lægger dæmper på pessimismen

27/9 06:32

De asiatiske aktier ligger blandet onsdag, hvor stigende amerikanske renter rammer investorernes risikolyst, mens positive data fra Kina lægger en dæmper på pessimismen i Hongkong og på det kinesiske fastland.

- Investorerne fortsætter med at kæmpe med implikationerne af en længere periode med forhøjede renter og de potentielle økonomiske konsekvenser, siger Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,1 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo er det igen de store bilfabrikker, der mærker frygten for en global afmatning.

Honda falder 2,6 pct., Nissan dropper 2,8 pct. og Toyota handles 0,8 pct. lavere.

Nikkei 225 dykker 0,5 pct., og Topix-indekset falder 0,4 pct.

De kinesiske investorer er vendt rundt efter at officielle data, der viser, at overskuddet i de kinesiske industrivirksomheder steg 17,2 pct. i august. Fremgangen kommer efter fem måneden i træk med indtjeningsfald.

Det sender positive bølger gennem de kinesiske markeder med en stigning i Hongkongs Hang Seng indeks på 0,9 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300-indekset øger henholdsvis 0,3 pct. og 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,5
Topix-0,4
Hongkongs Hang Seng+0,9
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex0,0
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,8
Sydney ASX 200-0,3

.\\˙ MarketWire