Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Svagt andet halvår i sigte for Mærsk, mener Jefferies

27/9 07:22

Finanshuset Jefferies sænker sine estimater for Mærsks indtjening i både fjerde kvartal, 2024 og 2025 med henvisning til et svagere end ventet andet halvår i år og et deraf lavere udgangspunkt for fragtraterne i 2024.

Det skriver Jefferies analytikere med Omar Nokta i spidsen i et analysenotat, hvori det fremgår, at kursmålet for Mærsk-aktien bliver skåret til 12.800 kr. fra 13.000 kr., mens anbefalingen "hold" gentages.

Mærsks B-aktien steg tirsdag 1,4 pct. til 12.465 kr.

- Hvad skete der med højsæsonen, spørger finanshuset analytikere med henvisning til nedturen i fragtraterne på de vigtigste handelsruter over Stillehavet og fra Asien til Europa efter at være steget i juli og august.

Rederierne reducerede antallet af sejladser gående ind i den normale højsæson, men selv aggressive tiltag med at skippe afgange på handelsruterne har på det seneste ikke gjort meget for at understøtte raterne, pointerer Omar Nokta.

Modvinden for containerrederierne består også i høje lagerniveauer i detailsektoren, der ser ud til at forkorte dette års højsæson samt en mulig genoptagelse af tilbagebetalingen af amerikanske studielån, der kan ramme forbruget.

Rederierne står i de næste år også over for en svær opgave med at absorbere den store tilstrømning af nye skibe og samtidig styre den taktiske kapacitet.

De største skibe opererer primært på ruterne over Stillehavet og Asien-Europa, med omkring 900 skibe indsat på disse ruter med en gennemsnitlig kapacitet på 11.500 tyvefodscontainere, TEU.

I løbet af de næste 15 måneder leveres 150 nye skibe med en kapacitet på over 12.000 TEU plus 90 flere i 2025, skriver Jefferies.

- Den indledende indfasning af de nye skibe vil sandsynligvis blive vanskelig i betragtning af det urolige efterspørgselsbillede og overskydende detaillagre, der fortsætter, vurderer Omar Nokta.

For Mærsk sænker Jefferies estimatet for EBITDA-indtjeningen i år til 10,3 mia. dollar, hvilket er inden for Mærsks egen prognose på 9,5-11 mia. dollar. For 2024 venter finanshuset 7,3 mia. dollar i indtjening og for 2025 ventes en indtjening på 8,7 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire