Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Holzmann vil flerdoble reservekravene for bankerne

27/9 16:25

Den Europæiske Centralbank bør hæve reservekravene for de kommercielle banker til i størrelsesordenen 5-10 pct. af deres indlån. Det siger den østrigske centralbankchef, Robert Holzmann, i et interview med magasinet Wirtschaftswoche.

- Jeg foreslår, at bankerne deponerer flere penge hos os som en minimumsreserve uden renter, ligesom det tidligere var tilfældet, siger Robert Holzmann til magasinet.

Meldingen kommer, efter at der ifølge Bloomberg News i sidste uge løb rygter om, at ECB overvejede at hæve reservekravene fra 1 pct. af kundernes indlån til omkring 3-4 pct.

Analytikere fra Morgan Stanley vurderede ved den lejlighed, at det var dårligt nyt for bankerne, da de derved afskæres fra at tjene rente på en del af de milliarder af euro, der skvulper rundt mellem de kommercielle banker.

Ifølge Wirtschaftswoche er den tyske bankforening, BdB, da også modstander af forslaget, som de ser som skat på bankindskud.

Holzmann, der er del af ECB's styrelsesråd, er da også helt med på, at det ikke vil være en beslutning, som falder i god jord i banksektoren.

- Selvfølgelig vil det føre til et ramaskrig blandt bankerne, siger han til magasinet.

Han mener dog, at bankerne har haft stor gavn af ECB's ukonventionelle pengepolitik under krisen, og at centralbanken nu har behov for at styrke sine reserver i tilfælde af, at der opstår en ny krise.

Som reglerne er i dag, skal de kommercielle banker have en minimumsreserve svarende til 1 pct. af deres kundeindskud i centralbanken. Og for nyligt blev det indført, at reserverne ikke forrentes.

Det koster ifølge Wirtschaftswoche bankerne mistede renteindtægter på sammenlagt 6,6 mia. euro over 12 måneder.

.\\˙ MarketWire