Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Coop, SAS og Tryg

28/9 06:32

BØRSEN

ØKONOMER: RENTEN HAR TOPPET – DYKKER NÆSTE ÅR

Mens der er enighed om, at rentetoppen er nået, er bankernes økonomer uenige om, hvornår og hvor meget den falder i 2024. Det viser en rundspørge, Børsen har foretaget blandt fem banker. Sydbank forventer, at ECB sætter renten ned i marts, mens J. P. Morgan vurderer, at det sker i september. (Forside, side 16-17)

SALG AF MFT ENERGY FALDER PÅ GULVET

Ejerne af MFT Energy har ikke kunnet blive enige med en køber om at sælge selskabet trods rekordindtjening. (Side 2)

NY FORMAND I COOP VIL EKSEKVERE STRATEGISK PLAN

Coops nye formand, , Jeff Gravenhorst, har rig erfaring med at skabe en omfattende strategiplan, og han skal nu sørge for, at Coop eksekverer på sin, siger han. (Side 6-7)

TRYG FYRER OP TIL 270 TRODS TRECIFRET FUSIONSGEVINST

Tryg skærer 250-270 ansatte, hovedsageligt i Danmark, oplyser selskabet. Ændrede markedsforhold og makroøkonomisk usikkerhed, inklusive høj inflation og svage valutaer i Sverige og Norge hvor koncernen har mere end halvdelen af sin forretning, er årsag. (Side 10)

RENTEHOP KOSTER DANSKERNE 11.000 KR. I SNIT PÅ ET ÅR

I kampen mod alt for høj inflation er renten hævet markant, og det øger udgifterne til renter, og rammer helt efter planen privatforbruget. (Side 14)

BANKERNE TVIVLER PÅ KONKURRENCEN NÅR VISA OG MASTERCARD BRUGES

Nets’ kæmpe fodaftryk på det danske betalingsmarked kan hæmme konkurrencen, lyder det fra bankerne. (Side 23)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSK FORSVARSINDUSTRI SKAL FOR ALVOR PÅ VINGERNE

Med udsigten til markant stigende forsvarsudgifter i Danmark og globalt lægger både erhvervsaktører og det poliske system op til, at den danske forsvarsindustri skal vokse i stor skala. (Forside, side 4-5)

NYVALGT COOP-FORMAND SKAL FORTSÆTTE HISTORISK OMLÆGNING I SVÆR PERIODE

Coop Danmark har valgt Jeff Gravenhorst som ny formand. Den tidligere ISS-topchef skal nu stå i spidsen for det videre arbejde med omlægningen af den kriseramte medlemsejede dagligvarekoncern. (Side 2)

EUROPA MISTER TERRÆN PÅ KUNSTIG INTELLIGENS TIL USA OG KINA

Der bliver investeret alt for lidt i at udvikle europæisk kunstig intelligens og dermed skabe vækst og arbejdspladser, som fastholdes herhjemme, mener Dansk Erhverv, der håber på større politisk opmærksomhed på området. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

TOLDSTYRELSEN HAR FJERNET SIT SUPERVÅBEN FRA AARHUS HAVN

Trods stor risiko for, at kriminelle bruger Aarhus Havn til at indsmugle narko, er to scannere flyttet fra havnen til andre grænseområder. (Forside, side 10-11)

NY PROGNOSE ER GODT NYT: FÆRRE KONKURSER I DANMARK NÆSTE ÅR

I slutningen af næste år normaliserer antallet af konkurser sig på verdensplan efter coronapandemien, vurderer et kreditforsikringsselskab. (Side 4)

DANSKERNE NÆRMER SIG REKORDNIVEAU PÅ BANKBØGERNE

I august steg danskernes opsparing i bankerne med over 3 mia. kr. i forhold til juli og landede på næsthøjeste niveau nogensinde. (Side 6)

HVER FJERDE ELITESELSKAB FASTHOLDER KRAV – NYE ANSATTE FÅR IKKE LØN UNDER BARSEL

Seks af 24 børsnoterede selskaber i det danske eliteindeks har krav om anciennitet, inden medarbejderne har ret til fuld løn under barsel. (Side 8)

COOPFORMAND: COOP SKAL FORENKLES, SÅ VI HURTIGT KAN TJENE PENGE IGEN

Tidligere ISS-topchef Jeff Gravenhorst får opgaven som formand med at bringe Coops dagligvareforretning ud af rekordstort millionunderskud. (Side 12-13)

UNITY TECHNOLOGIES VILLE TJENE PENGE PÅ REKLAMER – MEN DET FIK APPLE ØDELAGT

Apples indgreb med at kræve tilladelse til udveksling af reklameinformation mellem forskellige apps giver stadig rystelser i tech-branchen. Nu må den danskfødte gigant Unity Technologies ændre sin forretningsmodel, hvilke har gjort kunderne rasende. (Side 14)

PRESSET EUROPA VARMER OP TIL HANDELSKRIG MED KINA

En flodbølge af billige kinesiske elbiler kan få EU til at tage de første skridt mod en handelskrig med Kina, vurderer cheføkonom hos kapitalforvalteren Schroders. (Side 15)

SAS’ REDNINGSPLAN HAR FÅET STÆRK MEDVIND

Markedet for flyrejser er blomstret uventet op, og derfor skal den danske stat passe på med ikke at forære for meget af SAS til udenlandske kapitalfonde. (Side 16)

.\\˙ MarketWire