Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk kriseramt ejendomskæmpe usddkker suspenderet fra handel i Hong Kong

28/9 06:34

Den problemramte og gældsplagede kinesiske ejendomsgigant China Evergrande har fået endnu et problem på halsen - koncernens aktier er blevet suspenderede fra handel på Hong Kong Stock Exchange.

Samtidig er handelen med selskabets to andre noterede enheder - firmaets ejendomstjenester og en gruppe med elbiler - blevet stoppet.

De tre selskaber havde en samlet markedsværdi på 16,7 mia. hongkong-dollar (14,9 mia. kr.).

Aktien i Evergrande genoptog først handelen for en måned siden, efter at virksomheden havde været suspenderet i 17 måneder på grund af manglende offentliggørelse af de økonomiske resultater.

Suspenderingen af aktien kommer en dag efter rapporter om, at Evergrandes topchef, Xu Jiayin, er blevet tilbageholdt af politiet under hvad der kaldes "boligovervågning" uden dog at være arresteret eller anklaget.

Søndag meddelte Evergrande, at koncernen ikke var i stand til at udstede ny gæld, da dets datterselskab, Hengda Real Estate Group, er igangsat.

Den melding kom to dage efter at Evergrandes planlagte møder i indeværende uge om en vigtig plan for gældsomlægning blev aflyst, da det ifølge selskabet er "nødvendigt at revurdere vilkårene" i planen for at tilpasse den til den"objektive situation og kreditorernes krav".

Evergrandes enorme gæld, der anslået løb op i 328 mia. dollar i slutningen af juni, har bidraget til at øge krisen i den kinesiske ejendomssektor, og katalyseret frygt for en global afsmitning.

Selskabets ejendomsafdeling undlod tidligere på ugen at betale en forfalden obligationsbetaling, og det kinesiske finansielle websted Caixin rapporterede samtidig, at tidligere ledere i firmaet er blevet tilbageholdt.

.\\˙ MarketWire