Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman ser 90 pct. sandsynlighed for amerikansk regeringsnedlukning

28/9 06:34

I USA tælles der ned til søndag, når kalenderbladet vender over til oktober, og en lang række statsansatte måske bliver sendt hjem uden løn.

For lige nu er der endnu ikke vedtaget et nyt statsbudget for det budgetår, som starter med oktober. Politikerne i Washington kan nemlig ikke blive enige om en aftale.

Og hvis ikke de som minimum vedtager midlertidige tiltag, så er der reelt ikke lovmæssig finansiering til at afholde udgifter, herunder løn.

Meget tyder derfor nu på, at der vil ske en nedlukning, og Jan Hatzius, garvet cheføkonom i Goldman Sachs, tager det nærmest for givet.

- En regeringsnedlukning i år har set sandsynlig ud i flere måneder, og vi tror nu, at oddsene er steget til 90 pct., lyder det i en analyse fra Jan Hatzius ifølge Fortune.

- Selv om der er en chance for, at Kongressen i sidste øjeblik kan nå en aftale om at forlænge finansieringen efter den 30. september, så er der sket få fremskridt, og der er meget lidt tid tilbage.

Cheføkonomen forventer, at en mulig nedlukning vil vare to til tre uger. Han forventer nemlig, at det vil tage noget tid, før presset på politikerne er stort nok til at fremtvinge et kompromis. Her peger han på manglende løn til militærets ansatte og reduceret sikkerhed i lufthavnene i USA, da flere medarbejdere vil blive sendt hjem.

En længere nedlukning er også mulig, men det hælder Jan Hatzius ikke til.

- Nedlukninger har det med at være upopulære og korte. Det smalle republikanske flertal i Repræsentanternes Hus gør det svært at nå et kompromis.

Det er en gruppe af omtrent 20 republikanere på højrefløjen, der nægter at indgå et kompromis, som husets flertalsleder, republikaneren Kevin McCarthy, ellers arbejder for.

.\\˙ MarketWire