Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Blandet udvikling i kinesisk fravær - kurs mod det største kvartalstab i år

29/9 07:15

De asiatiske aktier stiger på kvartalets sidste handelsdag men har fortsat kurs mod det største kvartalstab i et år. China Evergrande er igen i fokus i et ellers lukket kinesisk marked.

- Det ser ud til, at der er en bred lettelse på tværs af regioner efter flere uger med fald, men stigningen kan være kortvarig. Der er katalysatorer i fremtiden med forbrugsdata under Golden Week-ferien, og det politikse møde i Kina i oktober eller november, siger Marvin Chen, der er strateg i Bloomberg Intelligence.

De kinesiske markeder er lukket fredag i forbindelse med starten på ferieugen "Golden Week".

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et lille fald på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,9 pct.

Fredag er der kommet nøgletal fra Japans hovedstad, der viser, at inflationen i Tokyo er aftaget mere end ventet i september. Forbrugspriserne er faldet til 2,5 pct. fra 2,8 pct. i august og ventede 2,6 pct. ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,6 pct.

Den kinesiske ejendomsudvikler China Evergrande trækker igen overskrifter, efter at dens bestyrelsesformand, Hui Ka Yan, mistænkes for at have begået forbrydelser. Det er endnu uklart, hvilke forbrydelser han kan have begået. Ejendomsudviklerens aktier har været suspendere på børsen i Hongkong siden den 28. september.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix-0,9
Hongkongs Hang Seng+2,7
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas KospiLukket
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+0,5
Sydney ASX 200+0,6

Indeksværdi klokken 06.20.

.\\˙ MarketWire