Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea får påbud efter "omfattende fejl" i gældsinddrivelse - ikke godt nok siger direktør

29/9 10:27

Nordea har modtaget otte påbud af Finanstilsynet, der konkluderer, at banken har "omfattende fejl" i sin gældsinddrivelsessag.

- Finanstilsynet kan konstatere, at Nordea har forsøgt at lave en oprydning, men at banken ikke har tilrettelagt processen sådan, at kunderne har været behandlet, sådan som praksis efter god skik reglerne tilsiger. Det er selvfølgelig ikke i orden, udtaler Rikke-Louise Ørum Petersen, der er vicedirektør i Finanstilsynet

- Finanstilsynet har med denne afgørelse gjort det klart for banken, at kunderne skal være i fokus og behandles ordentligt, når der er konstateret fejl i gældsinddrivelsen, lyder det videre.

Sagen stammer fra 2020, hvor Finanstilsynet bad en række banker om at gå deres systemer til gældsinddrivelse igennem.

Her konstaterede Nordea fejl, der betyder, at gælden kan være registreret forkert, og at en række kunder derfor er blevet overopkrævet.

Nordea har efterfølgende forsøgt at løse fejlene, mens cirka 4100 kunder, der har været overopkrævet, er blevet kompenseret.

Hovedparten af den aktive inddrivelse af misligholdt gæld blev sat på pause fra maj 2023, oplyser Nordea, der tager Finanstilsynets kritik til sig.

- Det er ikke godt nok. Det er tydeligt, at der er begået fejl, og at vi ikke har håndteret problemerne med gældsinddrivelsen tilfredsstillende. I vores proces har vi ikke tids nok forstået omfanget og kompleksiteten af fejlene, og derfor har oprydningen strakt sig over en for lang periode, udtaler Mads Skovlund, direktør for privatkunder og landechef i Nordea Danmark.

- Det vil jeg gerne undskylde for og samtidig understrege, at vi er vores ansvar bevidst og allerede har kompenseret cirka 4100 kunder i forbindelse med vores arbejde med at analysere og rette op på fejlene, lyder det videre fra landechefen.

De 4100 kunder er kompenseret med i alt 57 mio. kr.

Nordea er nu i gang med at implementere Finanstilsynets påbud, oplyser banken.

.\\˙ MarketWire