Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk får løftet anbefaling og kursmål hos Danske Bank - Ser færre risici ved aktien

2/10 10:28

Bunden for fragtraterne kan være ved at være nået, og det er med til at minimere risiciene for Mærsk-aktien.

Det vurderer Danske Bank, der derfor løfter anbefalingen af Mærsk til "hold" fra "sælg", mens kursmålet i samme ombæring sættes op til 14.000 kr. fra tidligere 11.500 kr.

Den nuværende nedadgående tendens har varet i 14 måneder nu og faldet er stejlt på grund af den stærke vækst under coronapandemien, skriver Danske Bank i en analyse.

I gennemsnit varer en nedgangsperiode ifølge banken 13 måneder.

- Men på grund af makroøkonomiske omstændigheder og nyt udbud, tror vi, at raterne kan fortsætte med at falde indtil slutningen på første halvdel af 2024, skriver analytiker Michael Vitfell-Rasmussen.

Der er samtidig tegn på, at bunden er tæt på at være nået, når man ser på lagerbeholdningerne.

- Indikationer peger på, at PMI-tallene for industrisektoren har nået et lavpunkt, og lagernedbringelsen kan være ved at være slut. Data er dog ikke fyldestgørende, og vi er fortsat forsigtige, skriver Michael Vitfell-Rasmussen.

Danske Bank venter ikke at volumenerne vokser før andet halvår af 2024, og estimerer volumenvæksten i Mærsk Ocean til 3,3 pct., hvilket indikerer at volumenerne er 11 pct. lavere end i 2019.

Mærsks B-aktie stiger mandag morgen 2,2 pct. til 13.010 kr.

.\\˙ MarketWire