Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Udsigt til højere renter sender investorer i defensiven

3/10 06:32

De asiatiske aktieinvestorer er igen i defensiven tirsdag, efter at topfolk fra den amerikansk centralbank, Federal Reserve, mandag bøjede meldingerne om, at de amerikanske renter sandsynligvis vil forblive høje i lang tid, i neon.

- Jeg er fortsat villig til at støtte en forhøjelse af federal funds-renten på et fremtidigt møde, hvis de indkommende data indikerer, at fremskridtene for at få at bringe inflationen ned på 2 pct. er gået i stå eller går for langsomt, lød det fra Federal Reserve-guvernør Michelle Bowman ifølge Reuters.

Det får investorerne til at trække følehornene til sig og krybe i ly for effekten af endnu højere amerikanske renter og en deraf afledet effekt i form af en styrket dollar.

- Vi tror, at der er endnu en forhøjelse i pipelinen, enten til næste måneds møde eller mødet i december. Hvis det var op til os, ville vi vente på endnu en måned med stigende inflation og tredje kvartals inflationstal, siger chefanalytiker Rob Carnell fra ING i Singapore til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 1,4 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikere mindre kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo falder aktierne markant tirsdag fra morgenstunden, mens investorerne holder skarpt øje med valutamarkedet for potentiel indgriben over for den svækkede yen.

Samtidig dykker aktierne ifølge seniorstrateg Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo som spejlbillede af udviklingen i det amerikanske Dow Jones indeks mandag.

Nikkei 225 dykker 1,2 pct., og Topix-indekset falder 1,0 pct.

I Hongkong er investorerne tilbage for oktobers første handelsdag. Spekulativ interesse for de kinesiske ejendomsselskaber florerer, efter at handlen med aktien i den problemramte ejendomsgigant China Evergrande er genoptaget med udsving i 60 pct.s klassen.

- Evergrande-aktier er virkelig volatile og altid fuld af overraskelser, siger senioranalytiker Willer Chen fra Forsyth Barr Asia i Hongkong til Bloomberg News.

Evergrande-aktien har været suspenderet siden torsdag morgen på Hong Kong Stock Exchange, samtidig med at Evergrandes topchef, Xu Jiayin, blev tilbageholdt af politiet grundet mistanke om "ulovlige forbrydelser".

Hongkongs Hang Seng indeks dropper 3,1 pct., mens børserne på fastlandet er lukket for den kinesiske "Golden Week".

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,2
Topix-1,0
Hongkongs Hang Seng-3,1
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas KospiLukket
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,9
Sydney ASX 200-1,2

.\\˙ MarketWire