Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med SAS, Carlsberg og Novo Nordisk

4/10 06:32

BØRSEN

SAS REDDET FRA KONKURS AF NYE MEDEJERE OG 8 MIA. KR.

Tre års livstruende krise er slut for SAS. Topchef Anko van der Werff og formand Carsten Dilling henter frisk kapital fra et overraskende konsortium af investorer med Castlelake, den danske stat, Air France-KLM og finansmanden Henrik Lind. SAS-aktien afnoteres – de nuværende aktier bliver værdiløse. (Forside, side 6-7)

GLOBALE INVESTORER UDPEGER NOVO NORDISK SOM SÅRBAR

Novo Nordisk bør ifølge investorer offentliggøre sin påvirkning og afhængighed af natur og biodiversitet. Novo sætter stor pris på dialogen. (Side 2)

NY CARLSBERG-CHEF KAPPER BÅNDENE TIL RUSLAND

Carlsberg tager nu konsekvensen af, at russiske myndigheder i juli overtog kontrollen med datterselskabet Baltika. Bryggeriets nye topchef, Jacob Aarup-Andersen, afskriver den russiske forretning og nedskriver aktiverne til 0 kr. (Side 12)

EU SÆTTER GANG I RISIKOTJEK AF FIRE KRITISKE TEKNOLOGIER

Ny strategi for økonomisk sikkerhed kan potentielt føre til stærkere eksport- og investeringskontrol, både ind og ud af Europa. (Side 18)

VESTAS OG ØRSTED LIDER I GRØNNE AKTIERS DYBE NEDTUR

Grønne aktier er fanget i en dyb nedtur, og en kapitalforvalter mærker, at investorernes interesse for grønne aktier svinder ind. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

NYT KONSORTIUM REDDER SAS PÅ FALDEREBET EFTER UVENTET BUDKRIG

Efter SAS’ intense jagt på ny kapital bliver en overraskende alliance af et europæisk luftfartsselskab, et amerikansk investeringsselskab, en dansk rigmand og staten de nye ejere af luftfartsselskabet med en investering på 8,3 mia. kr. i en historisk aftale. Den danske stat kommer til at eje 26 pct. af selskabet. Dermed er den amerikanske kapitalfond Apollo ude i kulden, og SAS skal nu afnoteres. (Forside, side 4-5)

CARLSBERG-TOPCHEF SÆTTER FODEN NED EFTER NY KONFLIKT MED BRYGGERIET I RUSLAND

I weekenden begyndte rygterne at svirre. Og nu bekræfter Carlsbergs topchef, Jacob Aarup-Andersen, at alle internationale mærker skal væk fra de russiske butikker. Russerne svarer igen med nye trusler. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FIRE INVESTORER REDDER SAS MEN ALLE AKTIER ER NU VÆRDILØSE

En usædvanlig gruppe investorer bruger 8,3 mia. kr. på at redde SAS fra at gå konkurs. Den danske stat får fremover 25,8 pct. af aktierne. (Forside, side 4)

ØKONOMISK GULEROD SKAL BANE VEJ FOR FLERE VINDMØLLER OG SOLCELLEPARKER

Naboer skal have del i gevinsten fra vindmøller og solcelleparker for at lægge protester ned og sikre en bredere lokal opbakning til landbaserede vindmøller og solcelleparker. Idéen om den økonomiske lokkemad kommer fra regeringens energikrisestab Nekst, der ser på, hvad der blokerer for målet om at producere mere grøn strøm. (Forside, side 6-7)

DANISH CROWNS KONKURRENCEEVNE ER BRUDT SAMMEN

Danish Crowns konkurrenceevne har det seneste år været dårligere end nogensinde før. En gruppe af selskabets ejere har indkaldt til stormøde. (Side 8)

ENERGIAKTIERNE BRAGER OP MEN DANSKE INVESTORER KAN MISSE GEVINSTEN

Energiaktierne er stormet op sideløbende med olieprisen - og meget taler for, at udviklingen vil fortsætte. Men de danske investorer risikerer at gå glip af en kursgevinst. (Side 14)

.\\˙ MarketWire