Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Accelererende nedtur i hav af rødt

4/10 06:32

De asiatiske aktiemarkeder falder over hele linjen onsdag, hvor investorerne tager afsæt i Wall Streets nedtur efter robuste amerikanske beskæftigelsesdata har sendt statspapirrenterne yderligere op.

Jobåbningsrapporten, JOLTS, viste en overraskende stigning i antallet af ledige stillinger, hvilket indikerer et fortsat stramt arbejdsmarked og dermed større sandsynlighed for yderligere renteforhøjelser fra Federal Reserve inden årets udgang.

- Aktiemarkedsinvestorer blev sendt på flugt, efter at jobåbningerne i USA uventet steg i august, hvilket øger bekymringen om, at Federal Reserve vil hæve renten i november, men uden tvivl fastholde forhøjede låneomkostninger i længere tid, siger analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

Investorerne i Tokyo og Seoul, der er tilbage efter en forlænget weekend, fører an i det asiatiske udsalg med drop på 2 pct. i Nikkei og Kospi-indekset, mens Hongkong, Taipei, Jakarta, Singapore, Sydney og Wellington alle er med i bølgen af rødt.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder over 1 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer nye kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Den tiårige amerikanske T-bondrente rammer det højeste niveau i 16 år onsdag med 4,85 pct. på markedet i Tokyo, hvilket får investorerne til at droppe de mere risikofyldte aktier.

- Med en så højrisikofri rente, er der ikke rigtig nogen argumenter for at allokere midler væk fra kortsigtede kontant-lignende investeringer, siger porteføljeforvalter Mel Siew fra Muzinich & Co i Singapore til Reuters.

Kun investorerne på det kinesiske fastland går fri, da børserne er lukket for den traditionelle "Golden Week".

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,9
Topix-2,0
Hongkongs Hang Seng-0,6
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan Taiex-1,3
Sydkoreas Kospi-2,0
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-1,1
Sydney ASX 200-0,8

.\\˙ MarketWire