Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Metro Bank, Ford og Infineon

5/10 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

METRO BANK FORHANDLER OM AKUT KAPITALTILFØRSEL PÅ 600 MIO. PUND

Metro Bank forsøger at rejse op til 600 mio. pund, efter at aktiekursen er faldet næsten 50 pct. i de seneste uger. Banken forhandler med investorer om at rejse 250 mio. pund i egenkapitalfinansiering og 350 mio. pund via gældsudstedelse for at styrke balancen efter afvisning af en anmodning om mindre kapitalkrav for realkreditforretninger. (METRO BANK IN TALKS ABOUT URGENT £600MN CAPITAL RAISE)

CARLSBERG FORBEREDER SIG PÅ KAMP OM RUSSISK ENHEDS RET TIL AT SÆLGE KONCERNENS MÆRKER

Carlsberg forbereder en juridisk kamp med det russiske datterselskab Baltika om retten til at sælge Carlsbergs internationale mærker, da det danske bryggeri går ind i næste fase af det kringlede exit fra Rusland. (CARLSBERG PREPARES FOR FIGHT OVER RUSSIAN UNIT’S RIGHT TO SELL ITS BRANDS)

SUPERDRY SÆLGER SYDASIATISKE INTELLEKTUELLE AKTIVER TIL INDISKE RELIANCE

Den problemramte modetøjskoncern Superdry sælger de sydasiatiske intellektuelle aktiver for 40 mio. pund som en del af en joint venture-aftale med Reliance Brands, Indiens største tøjforhandler. Superdry-aktien steg mere end 20 pct. efter annoncering af partnerskabet. (SUPERDRY SELLS SOUTH ASIAN INTELLECTUAL PROPERTY IN DEAL WITH INDIA’S RELIANCE)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

SALGET AF FORDS HYBRIDER STEG 7,7 PCT. I TREDJE KVARTAL

Ford fik en stigning i salget på 7,7 pct. i USA i tredje kvartal på baggrund af stærk efterspørgsel efter store benzin-pickups og en stigning i salget af hybridbiler. Tredje kvartal sluttede med en stigning på 41,4 pct. i salget af hybridmodeller. (FORD’S HYBRIDS TAKE OFF, PUSHING THIRD-QUARTER SALES UP 7.7%)

CLOROX MELDER OM SALGSDROP EFTER CYBERANGREB

Et cyberangreb satte rengøringsgiganten Clorox’ forretning i stå i august og fik selskabets salg til at falde mellem 23-28 pct. i tredje kvartal. Selskabet advarede samtidig om et minus i kvartal i stedet for de næsten 150 mio. dollar i overskud, som investorerne havde forventet. (CLOROX WARNS OF A SALES MESS AFTER CYBERATTACK)

DELTA OG SOUTHWEST SØGER EFTER DELE SOLGT MED FORFALSKEDE SIKKERHEDSCERTIFIKATER

De to største amerikanske flyselskaber leder efter tusindvis af reservedele til jetmotorer med falske sikkerhedscertifikater, der har været brugt i deres fly. Reservedelene, der dækker alt fra simple møtrikker og bolte til mere kritiske turbinevinger, indgår i snesevis af jetmotorer fra General Electric installeret i Boeing og Airbus modeller. (DELTA, SOUTHWEST SEARCH FOR JET ENGINE PARTS SOLD WITH FORGED SAFETY RECORDS)


THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

HØJESTE BRITISKE STATSOBLIGATIONSRENTER I 25 ÅR

De britiske statsobligationsrenter steg til det højeste niveau i 25 år onsdag, da et globalt udsalg af obligationer tog fart i et sastning på, at centralbankerne vil lade renterne være højere i længere tid end hidtil antaget. Renen på 30-årige gilts udstedt af den britiske regering steg til 5,12 pct., hvilket er det højeste niveau siden september 1998. (UK BOND YIELDS AT 25-YEAR HIGH)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

TYSKE VIRKSOMHEDER VENDER X RYGGEN

Ifølge en undersøgelse fra den digitale forening Bitkom har Twitter mistet mange annoncekunder i Tyskland, siden Elon Musk overtog det sociale medie. Også andre indikatorer i undersøgelsen er bekymrende for platformen. (DEUTSCHE UNTERNEHMEN WENDEN SICH VON PLATTFORM X AB)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

INFINEON LOVER KRAFTIG VÆKST – AKTIEN STIGER MARKANT

Chipfirmaet Infineon forventer en tocifret procentvis stigning i kerneforretningen med bilindustrien næste år. Aktiemarkedet reagerede med lettelse. (INFINEON VERSPRICHT KRÄFTIGES WACHSTUM – AKTIE STEIGT DEUTLICH)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

SOFTBANKS SON STÆRK FORTALER FOR JAPANSKE BRUG AF AI

Mere end 70 pct. af japanske virksomheder vil enten forbyde eller overvejer at forbyde brugen af generativ kunstig intelligens. Men Japan har ikke råd til at tabe yderligere tre årtier, som det skete under den indledende bølge af vækst fra internettet, vurderer Softbank Groups stifter, Masayoshi Son, der plædere kraftigt brugen af AI. (SOFTBANK’S SON TELLS JAPAN: ADOPT AI OR GET LEFT BEHIND AGAIN)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

HONGKONGS OFFENTLIGE PENSIONSFOND STÅR TIL MASSIVT TAB FOR TREDJE ÅR I TRÆK

Hongkongs obligatoriske pensionsfond har lidt et enormt investeringstab på 30,8 mia. hongkongdollar i tredje kvartal, der udslettede alle gevinster i første halvdel af året og ventes at sende årets resultat i minus for tredje år i træk. (HONG KONG’S MPF POISED FOR UNPRECEDENTED THIRD YEAR OF LOSSES)

.\\˙ MarketWire