Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive investorer inden amerikansk jobrapport

6/10 06:32

De asiatiske aktier stiger fredag op til den månedlig amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der skal vise, om arbejdsgiverne har sat i bremse på ansættelserne, og dermed potentielt har lette presset på den den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for endnu en renteforhøjelse.

- Der kan komme et par forhøjelser mere, men vi er definitivt ved at nå til afslutningen af cyklussen. Vi er kommet igennem året uden et specielt stort knæk i den amerikanske økonomi, og det tror jeg burde give andre centralbanker en vis tillid til at adressere den høje inflation, siger chefstrateg Thu Ha Chow fra Robeco i Singapore til Bloomberg.

Arbejdsmarkedsrapporten kommer fredag eftermiddag og ventes at vise en jobskabelse på 170.000 i september.

- Fredags arbejdsmarkedsdata og næste uges inflationstal vil afgøre, om den tiårige amerikanske statsrente går op til 5 pct. eller ned til 4,5 pct. En højere jobskabelse end ventet kan eventuelt udløse endnu en bølge af dollarkøb og obligationssalg, siger strateg Kenneth Broux fra Societe Generale i London ifølge Boomberg.

Aktieindeksene i Australien, Sydkorea, Singapore og Hongkong lyser alle grønt, mens de to store japanske indeks stritter hver sin vej med fald i Nikkei og stigning i Topix-indekset.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er på vej til en stigning for anden dag i træk, hvilket er første gang i tre uger.

Samtidig svingen de amerikanske aktiefutures tæt om nulpunktet og indikerer en flad åbning i New York åbner senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,2
Topix-0,3
Hongkongs Hang Seng+2,0
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan Taiex+0,4
Sydkoreas Kospi+0,3
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+0,6

.\\˙ MarketWire