Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cheføkonom: Et brag af en jobrapport der giver genlyd på finansmarkederne

6/10 14:45

Der er fredag eftermiddag kommet "et brag" af en jobrapport fra USA med en langt stærkere beskæftigelsesvækst i september end ventet.

Jobskabelsen i september på 336.000 var næsten dobbelt op i forhold til analytikernes forventninger på 170.000 ifølge Bloomberg News.

- Dertil er jobtallene for juli og august i alt blevet opjusteret med 119.000 personer. Dagens jobrapport leverer et brag af et jobtal, der vil give genlyd på de finansielle markeder dagen igennem, skriver cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar.

Spørgsmålet er om dagens stærke jobvækst er en enlig svale eller omvendt er et udtryk for at jobvæksten igen er tiltagende.

- Jeg hælder mest til at dagens stærke jobtal er en enlig svale, og at vi kommer til at se en ny svækkelse i jobvæksten hen i mod årsskiftet. Men overraskelsen er enormt stor i øjeblikket, og vi vil utvivlsomt se et opadgående pres på renterne i den kommende tid. Den amerikanske centralbank vil bestemt ikke se med milde øjne på dagens stærke jobrapport og yderligere renteforhøjelser kan bestemt ikke udelukkes, skriver Tore Stramer.

Få minutter efter offentliggørelsen af jobrapporten, som populært bliver kaldt "kongetallet" på finansmarkederne, er renten på den tiårige amerikanske statsobligation steget til 4,84 pct. fra 4,74 pct. lige før.

Dollar er samtidig blevet styrket til 1,0510 doller per euro fra 1,0560 dollar før tallet.

.\\˙ MarketWire