Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank skifter topchef: Lars Stensgaard Mørch overtager fra Anders Dam

9/10 08:41

Efter 34 års ansættelse i Jyske Bank, heraf 26 år som ordførende direktør, stopper Anders Dam den 31. oktober for at gå på pension.

Han afløses af Lars Stensgaard Mørch, der er blevet "fit & proper-godkendt" af Finanstilsynet.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Lars Stensgaard Mørch er 51 år og blev den 1. august 2021 ansat i Jyske Bank som direktør med ansvar for forretningsstrategi. Forinden har han haft en lang karriere i Danske Bank.

Længe har Lars Stensgaard Mørch desuden været favorit i medierne til at tage over efter Anders Dam, men "fit & proper-godkendelsen" i Finanstilsynet har trukket ud.

- Det var en stor glæde, da vi i 2021 kunne knytte Lars Stensgaard Mørch til banken. Han har på kort tid opnået store resultater i arbejdet med bankens strategi, ikke mindst i forbindelse med overtagelsen af Handelsbankens danske aktiviteter.

- Vi vil drage stor nytte af hans indgående kendskab til den finansielle sektor, hans kundeforståelse og hans stærke ledelsesmæssige og strategiske evner, vurderer bestyrelsesformand i Jyske Bank, Kurt Bligaard Pedersen.

Jyske Bank bestyrelsesformand sender desuden Anders Dam en fin hilsen.

- Det er en enestående erhvervskarriere, der nu lakker mod enden. Anders Dam har været ordførende direktør i godt 26 år og medlem af koncerndirektionen i halvdelen af bankens levetid. Han efterlader et betydeligt aftryk på hele den finansielle sektor og på Jyske Bank, der i hans regeringstid er vokset markant og i dag er det næststørste danske pengeinstitut.

.\\˙ MarketWire