Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med SAS, Jyske Bank og DSV

10/10 06:32

BØRSEN

KRIG I MELLEMØSTEN KAN STJÆLE FOKUS FRA UKRAINE

DSV og Mærsk følger situationen i Mellemøsten tæt. Israelske medarbejdere hos DSV bliver mobiliseret, og flere fortsætter arbejdet fra beskyttelsesrum efter Hamas' angreb på Israel. Også Mærsk hjælper lokale ansatte i sikkerhed. (Forside, side 2-7)

REGERINGENS GRØNNE DRØM OM HAVVINDFINANSIERING MED REALKREDITLÅN KAN KOSTE BOLIGEJERE

Regeringens ønske om at finansiere store havvindmølleparker med realkreditlån giver en række udfordringer. Hvis de store lån anses som mere risikable, vil omkostningen sandsynligvis blive sendt videre til boligejerne. (Side 8-9)

NOVO-FOND I KAMP MOD FARLIGE RESISTENTE BAKTERIER

Novo Holdings har via Repair Impact Fund medvirket til en investering på 262 mio. kr. i det schweiziske selskab Limmatech med spidskompetencer inden for vacciner mod ekstremt farlige infektioner. Især forskning i midler mod gonorré og livstruende maveinfektioner bliver styrket. (Side 10)

NY SAS-EJER: SAS BLEV HOLDT TILBAGE AF DERES GAMLE PARTNERE

Topchef i Air France-KLM Benjamin Smith mener, at SAS i årevis er blevet holdt nede og ude i kulden af de øvrige partnere i verdens ældste og største flyalliance, Star Alliance. (Side 10)

CHEFØKONOM I STORBANK: RENTESTIGNINGER GØR ONDT NU - RECESSIONEN RAMMER SNART

Cheføkonomerne fra Citigroup og Nationalbanken er enige om, at rentestigningerne først begynder at bide nu. Men de ser forskelligt på, om det betyder blød landing eller recession i 2024. (Side 12-13)

NY JYSKE BANK-CHEF VIL HAVE FAT I ERHVERVSLIVETS KÆMPER

Den nye topchef i Jyske Bank vil have fat i flere C25-virksomheder som kunder. (Side 14)

NYE ENERGIPARKER PÅ VEJ

Green Power Denmark forventer en ketchupeffekt af nye vindmøller og solcelleparker efter regeringsudspil. Også Danmarks Naturfredningsforening er positiv. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

MARKANT ØGET KOMPENSATION TIL LOKALE FOR NYE LANDMØLLER FÅR KRITIK

SVM-regeringens nye energiplan får ros for at sætte skub i opførelsen af flere landvindmøller, der skal være med til at firedoble Danmarks produktion af vind- og solenergi i 2030. Men branchen er også skeptisk over for en fordyrelse. (Forside, side 4-5)

JYSKE BANK-TOPCHEFEN TAKKER AF MED AFLØSER KLAR I KULISSEN

Efter 34 år forlader markant ordførende direktør sin post om få uger. Hans afløser hentes internt, og det kan medføre en helt ny holdopstilling i Danmarks næststørste pengeinstitut, mener analytiker. (Side 2)

AIR FRANCE-KLM HAR APPETIT PÅ FLERE SELSKABER EFTER OPKØBET AF SAS

Air France-KLM har knap underskrevet en aftale om at købe sig ind i SAS, før det næste mål for opkøb er udpeget. Det portugisiske luftfartsselskab TAP er til salg og Air France-KLM er en af købs-favoritterne. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

YNGRE KRÆFTER OVERTAGER I DE STORE BANKER

Topchefernes gennemsnitsalder i en række store banker falder fra 64 til 50 år. Bankerne har eller er i gang med at foretage et generationsskifte, og senest er Lars Mørch præsenteret som Jyske Banks nye frontfigur. (Forside, side 6-8)

FINANSMARKEDERNE TRÆKKER PÅ SKULDRENE OVER BOMBEREGN I ISRAEL OG PALÆSTINA

Finansmarkederne har indtil videre reageret afdæmpet på den opblussede krig i Israel og Palæstina, og ifølge chefstrateger er der ikke meget, som taler for, at den vil sende markederne ned. (Side 10-11)

DANISH CROWN DANISH CROWN ER I DYB KRISE

Danish Crowns konkurrenceevne ligger i ruiner. Det giver anledning til selvransagelse og dybe panderynker i den øverste ledelse. (Side 12-13)

.\\˙ MarketWire