Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk står over for en problemer vurderer finanshus

11/10 09:29

A.P. Møller-Mærsk får sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold" af finanshuset Deutsche Bank, da containershippingbranchen ikke ses reagere hurtigt nok til at løse betydelige udfordringer med overkapacitet.

Det fremgår af en analyse fra Deutsche Bank, der samtidig skærer 2600 kr. kursmålet til 10.900 kr. fra 13.500 kr.

Analytiker Andy Chu ser en række problemer for containershippingbranchen, hvoraf en betydelig overkapacitet af containerskibe ses som en af de største.

Her henvises også til, at der ventes mange nye skibe i søen. Deutsche Bank forudser leveringer af nye skibe svarende til 28 pct. af den nuværende flåde i løbet af de næste tre år.

Yderligere henvises også til en svag højsæson, der typisk er i sensommeren og efterårsmånederne, når julegaverne skal fragtes.

Deutsche Bank ser heller ikke nogen tegn på større kapacitetsnedskæringer, idet der henvises til, at kun cirka 3 pct. af kapaciteten er pillet ud af drift og mindre end 1 pct. bliver sendt til skrotning.

Stigende brændstofpriser, der for skibsbrændstof ligger cirka 30 pct. højere end sidste år og 20-25 pct. over niveauet fra før coronapandemien, udgør også en modvind for containershippingrederierne.

Fragtraterne målt ved SCFI-indekset er dykket tilbage til niveauet fra 2019, og Deutsche Bank venter, at fragtraterne vil forblive under pres og at næste års kontraktrater vil falde markant.

Mærsks B-aktie fortsætter nedturen onsdag med et fald på 1,3 pct. til 12.805 kr.. efter tirsdagens fald på 2,0 pct.

Den tyske konkurrent Hapag-Lloyd har også fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold", og på børsen i Frankfurt taber aktien 2,1 pct. til 167 euro.

.\\˙ MarketWire