Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bang & Olufsen/CEO: Fremgang i Kina er nødvendig for at nå årsforventninger

11/10 11:13

Kristian Teär, der er administrerende direktør i Bang & Olufsen (B&O), regner med, at der kommer gang i den kinesiske økonomi, inden året er omme. Og B&O er også afhængige af fremgang i Kina, hvis det skal nå sine forventninger for året.

- Der har været en langsommere genopretning af økonomien i Kina, end hvad vi havde håbet på, men vores eksperter er sikre på, at økonomien vil blive bedre i slutningen af året, og det vil også komme os til gode, siger Kristian Teär i et interview med MarketWire.

Flere luksusmærker er ramt af den økonomiske krise i Kina, og B&O’s regnskab for første kvartal viser, at også det har mærket til krisen.

Omsætningen i Kina faldt 16 pct. i lokal valuta i selskabets første kvartal, og omsætningen for hele det asiatiske marked er faldet til 172 mio. kr. fra 218 mio. kr. i forhold til sidste år.

Samlet set udgør Kina 54 pct. af B&O’s marked i Asien.

- Kina er vores største marked, så det er selvfølgelig meget vigtigt for os, at det går godt der, siger Kristian Teär.

I 2022/23 var omsætningen i Kina påvirket af nationale restriktioner og lockdowns i forbindelse med covid19, og årsregnskabet viste, at omsætningen i Kina faldt 29 pct. i lokal valuta.

- Vi er et meget bedre sted nu, så selvom vi gerne ville have set mere fremgang, så er vi på vej i den rigtige retning, siger Kristian Teär.

En genopretning af økonomien i Kina er en nødvendig forudsætning, hvis B&O skal nå sine forventninger for regnskabsåret 2023/24, som de indtil videre fastholder.

B&O venter en omsætningsvækst i niveauet 0 til 9 pct., og en EBIT-margin på 0 til 6 pct.

- Vores forventninger afspejler, at vi ikke venter, at situationen bliver værre i Kina, siger Kristian Teär.

Den administrerende direktør vil ikke kommentere på, om B&O ender i den høje eller lave ende af forventningerne.

- Der sker så mange ting i verden lige nu, der gør det svært at forudse, hvordan det kommer til at gå, siger Kristian Teär.

.\\˙ MarketWire