Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Microsoft, Exxon Mobil og Next

12/10 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

AMERIKANSK SKATTEVÆSEN KRÆVER 28,9 MIA. DOLLAR I RESTSKAT AF MICROSOFT

Microsoft har modtaget et krav om 28,9 mia. dollar i restskat fra det amerikanske skattevæsen, Internal Revenue Service. Kravet, sammen med bøder og renter for forsinket betaling, er den seneste udvikling i en sag, der længe har stået som den mest bemærkelsesværdige udfordring for international skatteplanlægning, der bruges af mange store amerikanske teknologivirksomheder. (MICROSOFT SAYS IRS HAS DEMANDED $28.9BN IN BACK TAXES)

BIRKENSTOCK-AKTIEN FALDER 13 PCT. PÅ FØRSTE HANDELSDAG

Aktierne i Birkenstock faldt mere end 10 pct. på første handelsdag, efter at den tyske sandalproducent gennemførte årets tredjestørste amerikanske børsnotering. Birkenstocks lunkne debut giver en påmindelse om, at investorer stadig er forsigtige sammenlignet med deres overstrømmende begejstring i 2020 og 2021. (BIRKENSTOCK SHARES SLIP 13% ON FIRST DAY OF TRADING)

METRO BANK-OBLIGATIONSEJERE GODKENDER REFINANSIERINGSAFTALE

Metro Bank har fået støtte fra 75 pct. af obligationsejerne til at gennemføre en gældsrefinansieringsaftale på 600 mio. pund til at fylde et kapitalhul og styrke balancen efter forhandlinger med det britiske finanstilsyn de seneste uger. (METRO BANK BONDHOLDERS GIVE APPROVAL TO REFINANCING DEAL)


WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

UAW SLÅR TIL PÅ FORDS PICKUP-TRUCK FABRIK I KENTUCKY

Fagforeningen United Auto Workers har indledt en strejke på Fords pickup-truck-fabrik i Kentucky og eskalerer den næsten fire uger lange arbejdskonflikt ved at ramme bilproducentens største fabrik. Fabrikkens 8700 medarbejdere har nedlagt arbejdet i den største UAW-strejkeaktion hos de tre bilproducenter i Detroit, siden midten af september. (UAW STRIKES AT FORD PICKUP-TRUCK PLANT IN KENTUCKY)

EXXON KØBER PIONEER OG SKABER SKIFERGIGANT I 60 MIA. DOLLAR HANDEL

Exxon Mobil har indgået aftale på knap 60 mia. dollar om køb af Pioneer Natural Resources. Aftalen værdisætter Pioneer til en præmie på næsten 7 pct. i forhold til slutkursen tirsdag. Det cementerer Exxons status som den dominerende spiller i den amerikanske fracking-industri. (EXXON TO BUY PIONEER IN $60 BILLION DEAL TO CREATE SHALE GIANT)

GOLDMAN SACHS AFSLUTTER SALG AF SPECIALLÅNGIVER MED KRAFTIGT TAB

Goldman Sachs har solgt specialudlåneren Greensky til en gruppe investorer i et kostbart tilbagetog fra Wall Street-bankens store ambitioner om almindelige bankforretninger. Køber er en gruppe ledet af Sixth Street. Samtidig køber obligationsgiganten Pacific Investment Management en stor del af de eksisterende Greensky-lån, mens CPP Investments yder strategisk finansiering. (GOLDMAN SACHS FINALIZES DEAL TO UNLOAD SPECIALTY LENDER AT STEEP LOSS)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

NEXT KØBER FATFACE FOR 100 MIO. PUND

Fatface er det seneste tøj- og livsstilsmærke, som Next opkøber i en handel til en vurderet værdi af omkring 100 mio. pund. High Street-kæden er ved at afslutte opkøbet af tøj- og livsstilsmærket tre år efter, at koncernen blev overtaget af kreditorerne. (NEXT TO BUY FATFACE IN £100M DEAL)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

PENGE TIL VERDENSBANKEN OG KRITIK AF IMF

Svag global vækst, krige og globale kriser kendetegner det årlige møde mellem Den Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbanken. Institutionerne er under stigende pres for at reformere, og de rige industrialiserede lande kræver, at Verdensbankens finansielle ildkraft udvides betydeligt. Men den øgede statsgæld som følge af finanskrisen gør det sværere at øge institutionernes effektivitet. (GELD FÜR DIE WELTBANK, KRITIK AM IWF)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

FED MERE FORSIGTIG MED RENTEN PÅ GRUND AF USIKRE UDSIGTER

Den amerikanske centralbank ser faren for højere inflation, men den træge globale økonomi truer også vækstproblemer. Det fremgår af referatet fra centralbanken, Federal Reserves møde i september. (FED WEGEN UNSICHERER AUSSICHTEN VORSICHTIGER BEIM ZINSKURS)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

BOJ OVERVEJER HØJERE INFLATIONSPROGNOSE TIL NÆSTEN 3 PCT. IFØLGE KILDER

Den japanske centralbank, Bank of Japan, overvejer at hæve sin inflationsprognose for indeværende forretningsår til næsen 3 pct. fra 2,5 pct. Ifølge kilder vil en revision afspejle prisstigninger, der er øget mere end forventet, stigende råoliepriser, og øgede importpriser grundet svækkelse af japanske yen. (BOJ CONSIDERING HIGHER INFLATION OUTLOOK, AT NEAR 3%, SOURCES SAY)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

HURTIG VOKSENDE GLOBAL VINDKRAFTKAPACITET KRÆVER 600.000 FAGLÆRTE ARBEJDERE INDEN 2027

Den globale vindenergiindustri vil have brug for næsten 600.000 teknikere i løbet af de næste fem år. Kina står for mere end 40 pct. af den ekstra arbejdskraftefterspørgsel ifølge ny rapport. (RAPID GLOBAL WIND POWER CAPACITY BUILD-UP NEEDS 600,000 SKILLED WORKERS BY 2027)

.\\˙ MarketWire