Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Nervøsitet for eskalering af Mellemøst-konflikt sender aktier i dørken

16/10 06:32

De asiatiske aktier presses ned af geopolitiske spændinger mandag morgen, hvor der er udbredte bekymringer for, at Israels forventede landoffensiv mod Hamas i Gaza vil udløse en regional krig, der involverer Iran, med de konsekvenser, der vil have for oliepriserne og dermed inflationen.

Og mens den israelske regering i Tel Aviv har beordret mere end en million palæstinensere til at evakuere den nordlige del af territoriet, lyder der advarsler fra flere sider om en geopolitisk krise, hvis kampene udvides.

- Den vigtigste usikkerhed er, om en operation på jorden risikerer at udvide konflikten, med markeder fokuseret på, hvorvidt Iran og dets allierede er trukket ind i konflikten, siger analytiker Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney til AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,1-0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo giver nervøsiteten anledning til kursfald.

Blandt store aktier i Tokyo dropper Softbank Group 2,0 pct., Sony Group dykker 1,6 pct. og Panasonic falder 1,9 pct. Heller ikke de store bilproducenter går fri, idet blandt andet Toyota falder 1,0 pct.

Nikkei 225 dykker 1,6 pct., og Topix-indekset falder 1,3 pct.

Også de kinesiske børser ligger under for investorernes nervøsitet for en eskalering af Mellemøstkonflikten.

Shanghai Composite falder 0,5 pct., CSI 300-indekset dykker 0,8 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 0,4 pct.

Den negative udvikling rammer også alle andre børser i Asien og Stillehavsområdet.

I Taiwan falder Taiex-indekset 0,8 pct., Kospi-indekset i Seoul dykker 1,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks viger 0,7 pct., mens ASX-indekst på børsen i Sydney står med et minus på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,6
Topix-1,3
Hongkongs Hang Seng-0,4
China Shanghai Composite-0,5
China CSI 300
-0,8
Taiwan Taiex-0,8
Sydkoreas Kospi-1,3
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,7
Sydney ASX 200-0,4

.\\˙ MarketWire