Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk køber fremskreden blodtrykskandidat for op mod 1,3 mia. dollar

16/10 13:23

Novo Nordisk køber fase 3-midlet Ocedurenone af KBP Biosciences for op mod 1,3 mia. dollar.

Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag.

Ocedurenone er et oralt præparat målrettet til behandling af ukontrolleret hypertension - forhøjet blodtryk - og fremskreden kronisk nyresygdom.

- Hypertension er en førende risikofaktor for hjerte-kar-tilfælde, slagtilfælde, kronisk nyresygdom og utidig død, siger Martin Holst Lange, der er udviklingschef hos Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Ocedurenone har med sin ventede fordel/risikoprofil potentiale til at være "best in class" i behandlingen af ukontrolleret hypertension og kan hjælpe med at behandle store ubehandlede medicinske behov for mennesker med hjerte-kar-sygdomme og kronisk nyresygdom, fortsætter han.

Lægemiddelkandidaten har blandt andet været afprøvet i et fase 2b-forsøg, der nåede de primære endemål ved at vise en klinisk betydningsfuld og statistisk signifikant forbedring af det systoliske blodtryk hos patienter med kronisk nyresygdom i stadie 3b eller 4.

Senest er fase 3-studiet Clarion-CKD blevet indledt i USA, Europa og Asien, og Novo Nordisk venter, at nye fase 3-studier vil blive indledt.

Købet ventes gennemført inden udgangen af 2023, og påvirker hverken Novo Nordisks finansielle forventninger til 2023 eller selskabets igangværende aktietilbagekøbsprogram.

.\\˙ MarketWire