Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Ørsted og SAS

17/10 06:32

BØRSEN

USA: NOVO-MIDDEL ÆNDRER FORBRUGSMØNSTRE

Vægttabsmedicinen fra Novo Nordisk bliver af en amerikansk professor betegnet som det største teknologiske gennembrud siden iPhonen. Slankere og mindre impulsstyrede amerikanske forbrugere kan have enorm betydning for en række brancher – Barclays kalder det en “potentiel disruption”. (Forside, side 6-7)

HARTMANN-AKTIEN SLETTES FRA BØRSEN EFTER MODSTAND

Stadil-familien er efter et aktionæroprør omsider lykkedes med deres plan for at afnotere Brdr. Hartmann. (Side 2)

NOVO NORDISK KØBER LÆGEMIDDEL FOR OP TIL 9,2 MIA. KR.

Lægemidlet bruges til behandling af en særlig form for forhøjet blodtryk og er i gang med det afgørende fase 3-studie. (Side 9)

RISIKOPRÆMIEN PÅ AKTIER ER PÅ SIT LAVESTE I TO ÅRTIER

Det forventede merafkast fra aktier i forhold til obligationer er skrumpet markant. Det får forvaltere til at læne sig mod obligationer. (Side 10)

LAV LEDIGHED ER ET VARSEL OM FREMTIDENS PROBLEMER

Faglærtes ledighed er lavere end før finanskrisen. Det er en advarsel om fremtidens mangel på arbejdskraft, som kan true den grønne omstilling. (Side 12-13)

BERLINGSKE BUSINESS

STADIL-FAMILIEN FIK SIN VILJE: BRDR. HARTMANN AFNOTERES FRA BØRSEN EFTER KRITIK

Stadil-familiens plan om at afnotere æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann blev gennemført mandag efter et dramatisk forløb op til beslutningen. (Forside, side 7)

KUNSTIG INTELLIGENS FÅR BØRSTILSYN TIL AT FRYGTE EN FINANSKRISE

Udbredelsen af kunstig intelligens giver store bekymringer for, hvordan den nye teknologi bliver brugt på de finansielle markeder. Børstilsynet i USA frygter ligefrem, at det kan føre til den næste finanskrise. (Side 6)

SYDEUROPÆISKE HUSHOLDNINGER HÅRDT RAMT AF REKORDPRISER PÅ OLIVENOLIE

Indtil for nylig var olivenolie allemandseje. Nu er priserne steget så meget, at hovedingrediensen i den livsforlængende middelhavskost må bevogtes dag og nat – både i butikker, på oliemøller og ude i markerne. (Side 8)

ØRSTED BEKRÆFTER: NYE NEDSKRIVNINGER KAN VÆRE PÅ VEJ

Efter en hård fredag på aktiemarkedet fortsatte faldet i mandagens marked. Efter store udsving endte aktien med et fald på 1,6 procent. Udsigterne kan dog være værre endnu, vurderer ekspert. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

I 2024 TAGER HAVVIND I EUROPA ET KVANTESPRING

I 2024 bliver der ifølge en ny opgørelse udbudt historisk store mængder havvind i Europa. Gode nyheder for den grønne omstilling, men muligvis også startskuddet til kinesiske vindmøller i europæisk farvand. (Forside, side 6-7)

SAS FJERNER FORDELE FOR AKTIONÆRER

SAS-aktien har haft en børsværdi, grundet spekulationer om, hvorvidt det var muligheden for at få de attraktive guld- og diamantmedlemskaber i SAS til spotpris gennem aktiekøb. Men den mulighed har SAS nu fjernet. (Side 2)

STADILS BØRSDRAMA AFGJORT

Mindretalsaktionærerne i æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann stemte mandag for majoritetsejeren Christian Stadils forslag om at afnotere selskabet til en pris på 360 kr. (Side 4)

FINANSMARKERNE ER FORTSAT ROBUSTE

Finansmarkederne er overraskende rolige på trods af de nye spændinger i Mellemøsten. Tunge politiske ledere ser ud til at være mere nervøse end investorerne. (Side 13)

.\\˙ MarketWire