Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, NKT og Mærsk

18/10 06:32

BØRSEN

PROFESSIONELLE INVESTORER I STIGENDE FRYGT FOR RECESSION

Den spirende optimisme er stort set død, efter at flere og flere milliardforvaltere nu forventer recession i første halvår 2024, efter en ny stribe negative nyheder fra højere oliepriser til konflikten mellem Israel og Palæstina. (Forside, side 6-7)

AXCEL SÆLGER BILLEVERANDØR I MILLIARDHANDEL

Axcel bekræfter nu, at kapitalfonden sælger pickupvirksomheden Mountain Top til amerikanere. (Side 2)

NKT STÅR STÆRKT TRODS ENERGISELSKABER I MODVIND

Claes Westerlind fra NKT er for nylig udnævnt til administrerende direktør og har veldefinerede krav foran sig: Frem mod 2028 skal der skabes lønsom vækst på mindst 12 pct. om året. (Side 12-13)

VOLKSWAGEN I MASSIVT TAB AF MARKEDSANDELE

Transformationen mod elbiler gør ondt på Volkswagen, der taber markedsandele. Nu har Tesla vippet tyskerne af den danske trone. (Side 16-17)

TAL BAG KÆMPE DANKORTKAMPAGNE FORSVUNDET EFTER ADVOKATTRUSLER

Rapport bag centralt budskab i dankortkampagne er taget ned, men Nets mener fortsat, at tallene er korrekte, og har nu lavet egne beregninger. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

POLITIKERNE BREMSER SELV DEN GRØNNE OMSTILLING

Siden klimavalget i 2019 har politikere flere gange pålagt udviklerne af vind- og solenergi øgede omkostninger. Det forringer økonomien i projekterne og stiller danske selskaber dårligere i konkurrencen med udlandet, lyder kritikken. (Forside, side 4-5)

CHEFØKONOMEN ADVARER MOD OVERDREVEN OPTIMISME EFTER POLSK VALGSEJR

Den EU-venlige Donald Tusk er på vej til magten i Polen efter søndagens parlamentsvalg. Forhåbningerne er, at han vil bane vej for flere investeringer i Polen. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NYE OPGAVER HAR ÆNDRET FINANSDIREKTØRERNES ROLLE

Klima og socialt ansvar er blevet centrale elementer i virksomhederne, og det har ændret finansdirektørernes rolle fundamentalt hos Bestseller, Pandora og Norlys. Finansielle nøgletal er fortsat vigtige, men de kan ikke stå alene. (Forside, side 6-7)

MÆRSK ÆNDRER PRAKSIS FOR KUNDER I KRIGSZONE

A.P. Møller-Mærsk fortsætter med at flytte gods for kunder ind og ud af Israel. Men den igangværende krig mellem Hamas og Israel betyder nye betingelser i to israelske havne og ændrede gebyrer fra A.P. Møller-Mærsk. (Side 2)

ØRSTED-TOPPEN FASTHOLDER UDBYTTEKURS

Ørsted har lovet selskabets knap 118.000 aktionærer et årligt milliardudbytte, der år for år stiger med en høj encifret procentsats indtil 2025. (Side 9)

TRUSLEN OM DEFLATION HÆNGER STADIG TUNGT OVER DEN KINESISKE ØKONOMI

Kina er endnu ikke sunket helt ned i deflationens sump. Men landet står på kanten af mosen, viser de seneste prisindekser. Årsagen findes både indenlands og blandt handelspartnerne. (Side 14)

.\\˙ MarketWire