Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinas økonomiske vækst overrasker positivt trods afmatning

18/10 06:34

Den kinesiske økonomi voksede hurtigere end antaget i tredje kvartal ifølge de officielle vækstdata offentliggjort af National Bureau of Statistics i Beijing onsdag morgen. Men der er fortsat tale om vækstnedgang i forhold til andet kvartal.

Det kinesiske bruttonationalprodukt - BNP - øgede med 1,3 pct. i sæsonkorrigerede tal i tredje kvartal i forhold til kvartalet før. Og på årsbasis var væksten 4,9 pct.

Analytikerne havde ventet en vækst på 0,9 pct. i sæsonkorrigerede tal og på 4,5 pct. på årsbasis.

- Kinas makroøkonomiske data for tredje kvartal har været meget bløde lige indtil september, hvor der var tegn på en lille stabilisering, siger analytikere fra ING Bank ifølge Nikkei Asia.

I andet kvartal var væksten på nedreviderede 0,5 pct. på kvartalsbasis mod hidtil antaget 0,8 pct., mens der var en ikke-revideret vækst på årsbasis på 6,3 pct. ifølge de officielle statistikker.

Ses der på væksten i år til og med tredje kvartal er væksten opgjort til 5,2 pct. mod 5,5 pct. efter andet kvartal.

De kinesiske regerings mål for 2023 lyder på en vækst på "omkring 5 pct." efter en for Kina historisk lav vækst i 2022 på 3 pct., som var stærkt præget af covid-restriktioner, nedtur på ejendomsmarkedet og faldende eksport.

Vækstmålet for indeværende år blev annonceret af premierminister Li Keqiang i marts, hvor der blev lagt an til en "forsigtig" og "målrettet" penge- og finanspolitik grundet de ustabile globale økonomiske forhold.

.\\˙ MarketWire