Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk storbank spår snarlig nedjustering fra Mærsk og sænker anbefalingen

19/10 11:31

A. P. Møller-Mærsk kan have en nedjustering med i ærmet, når containerrederiet offentliggør regnskab om lige over to uger.

Det vurderer Bank of America i en analyse, hvor banken samtidig sænker anbefalingen for aktien til "underperform" fra "neutral".

Også kursmålet skæres til 9300 kr. fra 13.000 kr.

- Vi forventer nu, at Mærsk kan sænke forventningerne til 2023 sammen med resultaterne for tredje kvartal, skriver banken i analysen forud for regnskabet, der ventes offentliggjort 3. november.

Bank of America estimerer nu et EBITDA-resultat på 9,4 mia. dollar, som er under Mærsks egne forventninger om 9,5-11 mia. dollar.

I analysen lægges særligt vægt på de faldende fragtrater og de mange nye skibe, der finder vej til markedet efter containerrederiernes utallige bestillinger af nybygninger under og efter coronapandemien. Det betyder, at udbuddet vokser selv om efterspørgslen og forbrugslysten aftager.

- Med højsæsonen bag os og flere leveringer af skibe vil de forblive under pres frem mod årets afslutning - og det varsler skidt for 2024-kontraktsæsonen, skriver Bank of America.

B-aktien falder torsdag 1,6 pct. til 11.695 kr.

.\\˙ MarketWire