Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Nordea, Danish Crown og Lego

20/10 06:32

BØRSEN

NORDEA BEKLAGER GÆLDSKAOS: AFVISER KOMPENSATION TIL ALLE

Nordeas koncernchef Frank Vang-Jensen siger undskyld til kunderne for fejlagtig håndtering af gældsinddrivelse, men banken afviser at love kompensation til alle berørte kunder. Bankekspert kritiserer Nordea for ikke at følge Danske Bank, der gik endnu mere drastisk til værks i oprydningen. (Forside, side 6-7)

CHEFSTRATEG SER AFSLUTNING PÅ RENTEHOP I USA

Den amerikanske centralbankchef Jerome Powells tale torsdag aften var en gentagelse af den melodi, som Powell har spillet på det seneste. De lange renter er steget kraftigt siden september, og det kan være en hjælp til den amerikanske centralbank, vurderer chefstrateg Mikael Milhøj fra Sterna Capital Partners. (Side 2)

NORDEA ADVARER OM UDFORDRINGER I 2024 OG 2025

Nordeas indtjening hoppede i fjerde kvartal i år med godt en tredjedel til 10 mia. kr. Men bankens topchef er bekymret for fremtiden. (Side 4)

IT-SELSKABET SAMESYSTEM MED TUNGT TAB VIL AFNOTERES

Samesystem vil efter et par dramatiske år afnoteres. Minoritetsaktionærer skal tilgodeses med særlig klausul, men investor er skeptisk. (Side 10)

TÅRNFABRIK VOKSER 50 PCT. MENS MØLLEINDUSTRI LIDER

Welcon, som er blandt verdens største producenter af vindmølletårne, er i kraftig vækst. Og så tjener koncernen ovenikøbet penge. (Side 12)

AMERIKANSKE INVESTORER PROPPER NOVO I PORTEFØLJEN

Amerikanske private investorer jager momentum og er nu vilde med Novo Nordisk, viser nye data fra Vanda Research. (Side 24)

NOKIA I KÆMPE SPARERUNDE: FYRER OP MOD 14.000 ANSATTE

Virksomheden Nokia, der engang var altdominerende på markedet for mobiltelefoner, har annonceret en omfattende spareplan. (Side 32)

BERLINGSKE BUSINESS

LØNMODTAGERE KAN FÅ SKATTESMÆK PÅ MEDARBEJDERAKTIER

Lønmodtagere, der har fået aktier som del af sin gage, skal betale skat af en høj kurs, selv om aktierne er faldet voldsomt i værdi. (Forside, side 4-8)

PENSIONSMILLIARDER SAT I "SORTE" SELSKABER

Danske pensionsselskaber har mange penge stående i aktier og andre værdipapirer, der vedrører selskaber, der tjener penge på fossile brændstoffer som kul, olie og gas. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANISH CROWN HALER IND PÅ SINE EUROPÆISKE RIVALER

Danish Crown har på få uger reduceret de tyske slagteriers indtjeningsforspring med 44 pct. Også efterslæbet til de øvrige europæiske konkurrenter er blevet mindre. Den kriseramte danske sværvægter ligger dog stadig sidst i feltet. (Forside, side 4)

DANKORT-EJER I SIGTEKORNET TIL OPKØB

Italienske Nexi Group fusionerede i 2020 med Nets. Selskabet handles på Milano-børsen. Rygter om et muligt opkøbsforsøg har fyret op under aktiekursen. (Side 2)

NORLYS HAR BETALT 6,25 MIA. KR. FOR TELIAS STILLESTÅENDE MOBILFORRETNING

Telia har formået at sætte en prop i hullet i den danske mobilforretning. Til gengæld er der ingen vækst. Lyspunktet i tredje kvartal er bredbåndsforretningen. (Side 7)

NORDEA I TOPFORM - ALLIGEVEL SER TOPCHEF FRANK VANG-JENSEN MED BEKYMRING PÅ ØKONOMIEN

Den globale risiko var i forvejen høj, og med krigen i Israel og Gaza er den blevet endnu højere, påpeger Nordeas topchef. Han er på det seneste blevet mere bekymret. (Side 12-13)

LEGO SER SIG SELV I STIL MED DISNEY: VI ER MERE END ET LEGETØJSBRAND

Lego har store ambitioner. Nu vil den danske legetøjskæmpe bide skeer med Disney. (Side 12-13)

BLACKROCK SER ENORME UDFORDRINGER FOR VERDENS GRØNNE OMSTILLING

Polarisering, stigende renter og manglen på attraktive investeringer har lagt forhindringer på vejen mod den bæredygtige omstilling, mener Christian Hyldahl, direktør for Kontinentaleuropa i Blackrock. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire