Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solenergiaktier falder tungt efter stor nedjustering fra SolarEdge

20/10 12:54

Solenergiaktierne er hårdt ramte i fredagens aktiemarked, efter at amerikanske SolarEdge har nedjusteret forventningerne markant efter "betydelige, uventede aflysninger" fra selskabets distributører.

I det amerikanske formarked falder SolarEdge hele 27 pct., og meldingerne fra selskabet smitter også af på andre selskaber i sektoren. Blandt andet falder SunPower 8,6 pct. i formarkedet, Canadian Solar ligger 4,2 pct. lavere, Enphase Energy falder 15 pct., og First Solar dykker 5,2 pct.

På børsen i Frankfurt falder SMA Solar desuden 16,3 pct., og i Schweiz dykker Meyer Burger Technology med 4,2 pct., hvilket er ottende dag i træk med tilbagegang i aktien.

- I løbet af anden del af tredje kvartal 2023 oplevede vi betydelige, uventede aflysninger og udskydelser af eksisterende ordrebog fra vores europæiske distributører, siger SolarEdges administrerende direktør, Zvi Lando, i en meddelelse, der blev offentliggjort efter amerikansk børslukketid torsdag aften.

- Vi tilskriver disse afbestillinger og udskydelser en større lagerbeholdning end ventet i kanalerne og langsommere installationsrater end ventet. Især var installationsraterne i tredje kvartal meget langsommere i slutningen af sommeren og i september, hvor der traditionelt er en stigning i installationsraterne, tilføjer han.

Som et resultat vil omsætning, bruttomargin og indtjening komme til at ligge under den lave ende af den tidligere prognose. Samtidig forventer selskabet betydeligt lavere omsætning i fjerde kvartal, da processen med lagernedbringelser fortsætter.

- De justerede forventninger er ikke relateret til de tragiske begivenheder, der har udspillet sig i Israel. Selvom der har været en vis påvirkning på de daglige rutiner i vores hovedkvarter, er vores kontorer og faciliteter åbne over hele verden, også i Israel, og vi producerer og yder kundesupport uden afbrydelser, siger Zvi Lando.

I tredje kvartal venter SolarEdge nu en omsætning på 720-730 mio. dollar mod en tidligere forventning på 880-920 mio. dollar. Og driftsresultatet ses nu kun på 12-31 mio. dollar mod en tidligere forventning på 115-135 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire