Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank har potentiale til endnu en opjustering spår analytiker

20/10 14:18

Der er udsigt til højere indtægter og få nedskrivninger i det kommende regnskab fra Danske Bank, og det giver potentiale for endnu en opjustering.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, før offentliggørelsen af tallene for tredje kvartal, der ventes fredag i næste uge.

- Rentestigninger vil igen sikre stærk fremgang i nettorenteindtægterne. Et hav af engangsposteringer mudrer billedet, men den underliggende indtjeningsudvikling vil fortsat være meget solid, skriver han i en analyse.

- Med udsigt til endnu et kvartal med meget få nedskrivninger, finder vi det sandsynligt, at Danske Bank vil flirte med den høje ende af resultatprognosen – det kan udløse endnu en opjustering, lyder det videre fra analytikeren.

Samtidig løfter han Sydbanks estimater for Danske Bank, hvor han nu ser en indtjening per aktie i 2023 på 24,1 kr., som er løftet fra 22,8 kr. per aktie. Sydbank spår et samlet nettoresultat på 20,6 mia. kr., hvor Danske Banks forventninger lyder på et nettoresultat i niveauet 18,5-20,5 mia. kr. for 2023.

- Det skyldes, at vores nedskrivningsestimat ligger et stykke under de 1,5 mia. kr., som Danske Bank anvender i den aktuelle prognose, skriver Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank-aktien falder 0,7 pct. til 163,40 kr.

.\\˙ MarketWire