Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med DSV, FLSmidth og Topdanmark

25/10 06:32

BØRSEN

DSV MED I SAUDISK MILLIARDPROJEKT OM GIGANTISK ØRKENBY

Transportgiganten DSV har indgået partnerskab i Saudi-Arabien til en værdi af 70 mia. kr. om et nyt selskab, der skal stå bag et logistiknetværk til et enormt byprojekt i den saudiske ørken. Byen skal huse 9 mio. mennesker i 2045. DSV forventer at ansætte 20.000 i det saudiske selskab. (Forside, Side 6-8)

GRØNNE AKTIER VERDEN RUNDT ER FANGET I DYB AKTIEKRISE

Den grønne aktienedtur er langtfra isoleret til Vestas og Ørsted. Adskillige tidligere kursraketter kæmper med dybe kursfald. (Side 4)

NYT UDSPIL SKAL HJÆLPE PRESSET EUROPÆISK VINDINDUSTRI

Hurtigere tilladelser, forbedrede vindudbud og bedre adgang til finansiering skal hjælpe den europæiske vindindustri, lyder det fra EU-Kommissionen i et nyt udspil. (Side 10)

MØRKELAGT FARVEL TIL FLS-DIREKTØR KAN SKABE MISTILLID

Divisionsdirektør i FLS stoppede i august, uden at det blev kommunikeret - risiko for, at omverdenen tror, at virksomheden har noget at skjule, mener ekspert. (Side 12)

ATP-TOPCHEF PRESSEDE PÅ FOR NYE TAL FRA FINANSMINISTERIET

ATP-topchef Martin Præstegaard opfordrede i sommer sine tidligere kolleger i Finansministeriet til at fremlægge flere beregninger af holdbarheden og de risici, der er for dansk økonomi på længere sigt. (Side 16-17)

NEDTUREN FORTSÆTTER I TYSK ØKONOMI: RENTER FALDER

Svage væksttal fra Europa indikerer, at Den Europæiske Centralbank (ECB) har hævet renten nok, vurderer økonomer. (Side 20)

KRIGEN I GAZA KAN BETYDE CHOK FOR OLIEMARKED IFØLGE IEA

På langt sigt er der udsigt til halvering af det globale olieforbrug, men en mulig eskalering af krigen i Israel vil sende priserne op. (Side 24)

OLIEFOND RAMT AF KÆMPE TAB PÅ INVESTERINGER

Den stenrige norske oliefonds massive investeringer har de seneste tre måneder leveret et negativt afkast på et trecifret milliardbeløb. (Side 26)

TOPDANMARK FORBEREDER SIG PÅ NY NORMAL

I Topdanmark er man ved at vænne sig til en ny virkelighed med svingende vejr, og selskabet har hævet sit bud på årlige vejrskader. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

DSV INVESTERER MILLIARDER I SAUDI-ARABIEN

Transportgiganten DSV har fuld fart på nye projekter og vil med en gigantinvestering være med til at udvikle en ørkenstorby i diktaturstaten Saudi-Arabien. Den kommende topchef, Jens Lund, vil overlade det til politikerne at have holdninger til udemokratiske styreformer. (Forside, side 4-6)

SVENSK KOMET STILER MOD DEN STØRSTE EUROPÆISKE BØRSNOTERING I ÅREVIS

Den otte år gamle batteriproducent Northvolt planlægger at blive børsnoteret til næste år og har udsigt til at nå en større trecifret milliardværdi. (Side 2)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ADVARSELSLAMPERNE BLINKER FOR DSV’S MILLIARDSATSNING I SAUDI-ARABIEN

DSV går sammen med det saudiske selskab Neom om at bygge en fremtidsby med en 170 km lang spejlvæg med navnet The Line. Men milliardsatsningen kan give bagslag, for der er udfordringer i forhold til klima og menneskerettigheder, påpeger flere eksperter. Advarslerne skræmmer dog ikke DSV. (Forside, side 6-8)

TOPDANMARK SATTE REKORD I TREDJE KVARTAL

Selv om uvejr har præget Danmark i løbet af 2023, er Topdanmark i stand til at levere en mindre opjustering af forventningen til årets resultat. (Side 4)

STORBANK ADVARER: USA'S CENTRALBANK ER IKKE I MÅL MED AT HÆVE RENTEN

Det er for tidligt at tro, at renterne ikke skal stige yderligere, mener storbanken Bank of America og milliardforvalteren RBC Bluebay Asset Management. (Side 13)

.\\˙ MarketWire