Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, DSV og Ringkjøbing Landbobank

26/10 06:32

BØRSEN

STIGENDE RENTER SPARKER DANSKE ELITEAKTIER ET ÅR TILBAGE

Det seneste års optur i det danske C25-indeks er nu barberet væk, hvor især stigende renter gør ondt på aktierne. (Forside, side 8)

NYT KAPITALKRAV RAMMER LANDBOBANK SÆRLIG HÅRDT

Bekymring for danske ejendomsselskaber tvinger landbobank til at holde en halv mia. kr. mere i buffer. (Side 10)

NORSKE NYKODE REJSER 300 MIO. OG SIGTER MOD BØRSNOTERING I USA

Det norske biotekselskab Nykode, der har en overvægt af danskere i ledelsen, har rejst 505 mio. norske kr., svarende til ca. 300 mio. kr., i en aktieemission. Biotekselskabet skal også på den amerikanske børs. (Side 11)

COPENHAGEN INFRASTRUCTURE PARTNERS OVERHALER ØRSTED I STORT UDBUD I USA

Copenhagen Infrastructure Partners er løbet med en af de store sejre i et kæmpestort udbud af havvind i USA, mens den danske energikæmpe Ørsted omvendt måtte gå tomhændet hjem. Det sker på et tidspunkt, hvor industrien er under hårdt pres. (Side 12)

VISMÆND LAVER MARKANT NEDJUSTERING AF HOLDBARHEDSINDIKATOREN I DANSK ØKONOMI

Vismændene har lavet en stor nedjustering i deres vurdering af langsigtet holdbarhed. Usikkerhederne er store, fortæller overvismand. (Side 14)

EFTER TI RENTEHOP I TRÆK ER ECB KLAR TIL EN PAUSE

Inflationstal, væksttal og bankudlån peger på, at ECB har nået rentetoppen i denne omgang, vurderer økonomer. (Side 20)

STADIL FIK FINGRENE I HARTMANN TRODS MASSIV MODSTAND

Et intenst forhandlingsforløb gik forud for afnotering af æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann, hvor familien Stadil som hovedaktionær først forsøgte udelukkende at købe aktieposten fra den største minoritetsaktionær. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

INGEN OVER OG INGEN VED SIDEN AF NOVO NORDISK

Tusindvis af erhvervsledere har igen fældet dom over omdømmet hos 100 af de største og mest toneangivende danske virksomheder. Novo Nordisk indtager en suveræn førsteplads på årets image-analyse. Dermed henviser medicinalvirksomheden de sidste seks års duks, Lego, til andenpladsen. (Forside, side 4-5)

RUSSISKE FORRETNINGER RAMMER DANSKE GIGANTER

Både Ecco og Rockwool har gennem mange år placeret sig flot på listen over dansk erhvervslivs bedste image. Nu bløder deres popularitet, efter at de er blevet kritiseret hårdt for deres fortsatte forretninger i Rusland. (Side 5)

INVESTORER KRITISKE OVER FOR DSV'S SAUDI-PROJEKT

Flere af DSV's investorer ser med stor alvor på milliardinvestering i udskældt saudiarabisk prestigeprojekt og afkræver svar fra den danske logistikgigant. DSV afviser kritikken. Ifølge virksomheden er det bedre at engagere sig i verden end at lade være. (Side 6-7)

DET TALTE ORD ALTAFGØRENDE PÅ DAGENS ECB-MØDE

Der venter ingen renteforhøjelse på torsdagens møde i Den Europæiske Centralbank (ECB). Men det er ikke det samme, som at det er en ligegyldig begivenhed. De finansielle markeder vil gennemgå kaffegrumset med et mikroskop i jagten på ledetråde om den fremtidige rentepolitik. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STIGENDE RENTER GØR BANKERS BOLIGLÅN TILLOKKENDE

Det er nye tider. Bankernes prioritetslån er blevet billigere end realkreditlån, og de har den fordel, at boligejere ingen kursrisiko løber ved faldende renter, fordi de altid kan indfries til kurs 100. Der er en kursrisiko ved realkreditlån, hvis renten bindes i flere år. (Forside, side 6-7)

DSV VIL SKABE FORANDRING I SAUDI-ARABIEN: UREALISTISK, LYDER DET FRA PROFESSOR

DSV vil præge udviklingen i Saudi-Arabien positivt, lød det fra koncernens topchef. Men det er urealistisk og sjældent set, lyder kritikken fra Andreas Rasche, professor ved CBS. (Side 4)

IMF: TYSKLAND VIPPER JAPAN NED FRA PLADSEN SOM VERDENS TREDJESTØRSTE ØKONOMI

Japan har været verdens tredjestørste økonomi i over ét årti. Men i 2023 bliver landet skubbet ned fra podiet af Tyskland ifølge de nyeste beregninger fra Den Internationale Valutafond (IMF). (Side 10)

ECB HAR MÅSKE HÆVET RENTEN FOR SIDSTE GANG

Det går den rigtige vej for Den Europæiske Centralbank (ECB) i forhold til inflationen. Så ECB kommer formentlig til at gøre noget, den ikke har gjort siden sommeren 2022: Nemlig at forholde sig i ro på torsdagens møde i Styrelsesrådet. (Side 12)

.\\˙ MarketWire