Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks havneselskab går sammen med konkurrent med mål om at gøre havne elektriske

26/10 10:54

Mærsks havneselskab APM Terminals går sammen med sin største konkurrent, arabiske DP World, med et mål om at elektrificere verdens havne.

Det skal ske ved at elektrificere det containerhåndteringsudstyr, der hver eneste dag bruges til at flytte containere til og fra skibe. Planen er at samle branchen og gennem en fælles strategi sørge for, at kraner og andet udstyr i de store terminaler frem over vil blive drevet på eldrevne batterier frem for diesel.

Det skriver APM Terminals i en meddelelse.

Her fremgår det desuden, at målet ventes at kunne nås inden for de næste 2-8 år, hvis alle aktører i branchen vælger at gå med på initiativet.

- Det er vigtigt for os at stå sammen og tage konkret handling sammen med flere branchepartnere for at dette kan ske, siger Keith Svendsen, topchef for APM Terminals, i meddelelsen.

Containerhåndteringsudstyr blev i 2020 brugt til at flytte 815 mio. tyvefodscontainere med en samlet værdi af 8100 mia. dollar, skriver APM.

.\\˙ MarketWire