Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amazon leverer stærkt salg og god indtjening - cloud-ambitioner trak op

27/10 06:34

E-handelskæmpen Amazon solgte mere end ventet i tredje kvartal, hvor også indtjeningen viste sig stærkere end ventet i markedet.

Men omvendt kan salgsprognosen for fjerde kvartal ikke helt følge med konsensus i markedet, og det holdt begejstringen nede i torsdagens eftermarked.

Ikke desto mindre steg Amazon-aktien 5,1 pct. i det amerikanske eftermarked, efter at selskabets administrerende direktør, Andy Jassy, i den efterfølgende telekonference satte ord på potentialet i cloud-forretningen.

Ved telekonferencen kunne topchefen videre oplyse om, at selv om flere den seneste tid har skåret cloud-tjenester fra for at spare, ser Amazon nu kunderne strømme til igen.

Dertil har techgiganten en ambition om at være blandt de førende selskaber på markedet for generativ kunstig intelligens - en teknologi, der ifølge Andy Jassy udgør et tocifret milliardpotentiale for Amazons AWS.

I tredje kvartal omsatte selskabet ellers for 143,1 mia. dollar, mens analytikerne havde sigtet efter 141,6 mia. dollar.

Det var særligt salget online, der viste sig stærkt.

Det blev omsat til en indtjening per aktie på 0,94 dollar, hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,58 dollar.

For fjerde kvartal venter Amazon en omsætning på 160-167 mia. dollar, og det er dårligere end ventet, da midtpunktet på 163,5 mia. dollar er 3,1 mia. dollar lavere end konsensus om 166,6 mia. dollar.

- Vi havde et stærkt tredje kvartal, da vores omkostninger og tempo i leveringerne i Stores-forretningen tog endnu et skridt fremad, vores AWS-vækst (Amazon Web Services, red.) fortsatte med at stabilisere sig, vores reklameomsætning steg klart, og den overordnede driftsindtjening og de frie pengestrømme steg betydeligt, siger Andy Jassy i regnskabet.

.\\˙ MarketWire