Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank-chef ser højere hensættelser i fjerde kvartal og ind i 2024

27/10 11:07

Danske Bank skruer 1 mia. kr. op for overskuddet i år, og banken venter nu at få mellem 19,5 og 20,5 mia. kr. på bundlinjen mod før 18,5-20,5 mia. kr.

Ser man på overskuddet for de første ni måneder, er de 15,5 mia. kr. allerede "brugt", og der skal blot mere end 5 mia. kr. ind på bundlinjen i fjerde kvartal, for at prognosen er sprængt.

Bankens topchef, Carsten Egeriis, forklarer, at det er hensættelserne, der er en joker resten af året.

- De fylder en del. Vi har kun hensat 300 mio. kr. år til dato - og nu siger vi op til 1 mia. kr. på den post i forbindelse med regnskabet. Så meget afhænger af, hvad vi kommer til at se på hensættelsesdelen, siger Carsten Egeriis til MarketWire.

Det er de høje renters afsmitning ind i realøkonomien, der stadig er i gang.

- Så vi - og andre - forventer, at de højere renter - selv om de formentlig har toppet - vil ligge i en højere sti i en længere periode. Og det vil ramme nogle af de her rentefølsomme sektorer. Det er også derfor, at vi forventer at vi vil se højere hensættelser ind i fjerde kvartal og ind i næste år, siger Danske Bank-direktøren.

I forbindelse med regnskabet for tredje har banken skruet ned for hensættelserne med 500 mio. kr. Og derfra kommer en del af den ekstra milliard i prognosen.

- Det er jo en utrolig usikker periode, og der er jo områder, der har det svært. Men indtjeningsmæssigt føler vi os meget komfortable med den opdaterede ramme, siger topchefen.

Af regnskabet fremgår det, at selv om den overordnede kreditkvalitet hos bankens kunder er stærk, er enkelte kunders kreditkvalitet for nedadgående.

- Vi er begyndt at se nogen forværring i kreditkvaliteten hos store kunder i specifikke sektorer, der er drevet af enkelte navne, fremgår det af regnskabet.

Hos privatkunderne er billedet dog et andet, påpeger Carsten Egeriis:

- Her ser vi egentlig et meget stabilt billede. Det er drevet af en lav arbejdsløshed, en stigende kunde- og forbrugertillid, og vi ser et stigende forbrug. Samtidig har huspriserne jo egentlig vist sig relativt modstandsdygtige, siger Danske Banks topchef.

- På erhvervssiden klarer store dele af erhvervskunderne sig faktisk også godt. Men der er ingen tvivl om, at vi ser negative tendenser i de mere rentefølsomme sektorer. Det er primært bygge og anlægsbranchen samt ejendomsudviklere, siger han.

Udover det mere slørede billede med hensyn til hensættelser er der også den generelle usikkerhed på de globale finansielle markeder, der spiller ind, når banken skal vurdere sine mål for året.

.\\˙ MarketWire