Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Evergrande, Siemens og Xiaomi

30/10 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

KINESISKE EVERGRANDE STÅR OVER FOR LIKVIDATIONSBEGÆRING I HONGKONG

To år efter den første misligholdelse står verdens mest forgældede ejendomsudvikler, kinesiske Evergrande, over for sin hidtil største juridiske test i det igangværende slowmotion-kollaps. Mandag vil en domstol i Hongkong behandle en konkursbegæring anlagt af offshore-investoren Top Shine Global. (PROPERTY DEVELOPER EVERGRANDE FACES WINDING-UP PETITION IN HONG KONG)

BØRSNOTERINGER AF KINESISKE TECHSELSKABER DYKKER EFTER STRAMNINGER OVER FOR START-UPS

Et rekordstort antal virksomheder har droppet planer om børsnotering på Shanghais Star Market, efter at myndighederne har hævet overliggeren for børsnoteringer for at kunne vælge og vrage mellem indenlandske selskaber, som kan hjælpe Beijing i landets stræben mod teknologisk selvforsyning. (CHINA TECH IPOS PLUNGE AS REGULATORS TURN TOUGH ON START-UPS)

STIGENDE AMERIKANSKE REALKREDITRENTER STANDSER BOOM I BYGGERIAKTIER

Investorerne bekymrer sig over den massive stigning i realkreditrenterne, der er begyndt at true efterspørgslen efter nybyggede huse. Aktierne i DR Horton, Lennar og NVR er faldet mere end 16 pct. siden toppunktet i juli. (SURGING US MORTGAGE RATES HALT RALLY IN HOMEBUILDER STOCKS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

UAW ØGER STREJKE OVER FOR GM, VISER FAGFORENINGSSTRATEGI

Fagforbundet United Auto Workers' udvidelse af strejken mod General Motors, lige som da forhandlingerne så ud til at nærme sig en afslutning, er den seneste i en række uventede tiltag fra fagforeningen. Den overraskende arbejdsnedlæggelse på en fabrik i Tennessee kom, samtidig med at UAW havde opnået en foreløbig aftale med Chrysler-moderselskabet Stellantis. (UAW STRIKE EXPANSION WITH GM SHOWS UNION STRATEGY: SURPRISE AND MISDIRECTION)

TIKTOK STRAMMER PRÆSTATIONSVURDERINGER

Tiktok har bedt de lokale ledelser over hele verden om at give reducere medarbejdernes præstationsvurderinger i virksomhedens vurderingssystem. Medarbejderne frygter, at skridtet vil reducere bonusser og kan føre til fyringer. (TIKTOK GETS TOUGHER IN PERFORMANCE REVIEWS, AND EMPLOYEES ARE SPOOKED)

FEDERAL RESERVE DEBATTERER OM GAMLE ØKONOMISKE MODELLER STADIG GÆLDER

Siden Federal Reserve sidst hævede renten i juli, har økonomien skruet op for aktiviteten og samtidig bremset inflationen. Men det tror centralbanken ikke kan opretholdes meget længere. Det har sat gang i en debat i om, hvor tæt centralbanken skal følge de traditionelle modeller for økonomien. (DOES STRONG GROWTH FUEL INFLATION? FED DEBATES WHETHER OLD MODEL STILL APPLIES)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

AVIVA SLÅR UD EFTER NY OLIEBORING

Et af Storbritanniens største forsikringsselskaber slår alarm over regeringens beslutninger om at svække klimapolitikken og udvide Nordsøens olie- og gasproduktion. Topchef Amanda Blanc er "bekymret over, at Storbritanniens klimaindsats er gået i stå i år" og advarer om, at de ambitiøse klimamål er "truet af mangel på praktiske og detaljerede planer". (AVIVA HITS OUT AT NEW OIL DRILLING)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

KINESISKE BILPRODUCENTER ER ÅR FORAN DE TYSKE

De kinesiske bilproducenter presser sig ind på det europæiske marked. Ifølge industrieksperter er de kinesiske producenter år foran de tyske industrigiganter og håber derfor på samarbejde mellem mærkerne. (CHINESISCHE AUTOHERSTELLER SIND UNS UM JAHRE VORAUS“)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

POLITIKERE ØGER PRES PÅ SIEMENS FOR HJÆLP I OMSTRUKTURERING

Efter aktiekursens styrtdyk torsdag har Siemens Energy brug for en hurtig løsning. Regeringen og bankerne er enige om garantier for milliarder efterforhandlinger i weekenden. Men slutresultatet er, at regeringen insisterer på en deltagelse af storaktionæren Siemens, der ikke ønsker ikke at blive presset. (SIEMENS SOLL BEI DER SANIERUNG HELFEN – POLITIK ERHÖHT DRUCK AUF FRÜHEREN MUTTERKONZERN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

WESTERN DIGITAL OG KIOXIA AFBRYDER FUSIONSFORHANDLINGER

Amerikanske Western Digital og japanske Kioxia Holdings har afblæst fusionsforhandlinger, efter at de ikke har kunnet blive enige om vilkårene for en aftale, der ville have skabt en af verdens største producenter af hukommelseschips. (WESTERN DIGITAL AND KIOXIA CALL OFF MERGER TALKS, SOURCE SAYS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

XIAOMI LANCERER NYT STYRESYSTEM

Smartphonegiganten Xiaomi har løftet sløret for et samlet styresystem til mobile enheder, biler og internetforbundne produkter i hjemmene, da det USA-sanktionerede Huawei Technologies arbejder på at fuldstændigt frigøre det integrerede operativsystem fra Googles Android. (XIAOMI LAUNCHES NEW HOME-GROWN OS, AS HUAWEI MOVES FURTHER FROM ANDROID)

.\\˙ MarketWire