Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HSBC halter efter forventningerne trods stor vækst - lancerer stort aktietilbagekøb

30/10 06:34

Storbanken HSBC mere end fordoblede sit overskud før skat i tredje kvartal, om end markedet havde regnet med en endnu mere bugnende bundlinje. Dertil har den britiske bank annonceret et aktietilbagekøb for 3 mia. dollar.

Det fremgår af bankens regnskab for tredje kvartal, der er offentliggjort mandag morgen.

I kvartalet havde HSBC indtægter for 16,16 mia. dollar, der trods en vækst på 40 pct. sammenlignet med samme periode året før haltede lidt efter analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News på 16,24 mia. dollar.

HSBC's driftsomkostninger udgjorde i tredje kvartal 7,97 mia. dollar, hvor der var ventet 7,77 mia. dollar.

Overskuddet før skat landede på 7,71 mia. dollar fra 3,23 mia. dollar i tredje kvartal af 2023. Det var dog noget under analytikerkonsensus på 8,1 mia. dollar.

En del af overskudsvæksten forklares i regnskabet med, at et forestående frasalg af en fransk bankforretning i kvartalet er blevet omklassificeret til ikke længere at være betragtet som en nedskrivning.

- Vi har haft tre stærke kvartaler i træk og har kurs mod at indfri vores mellemlange forrentningsmål i 2023. Der var god og bredt baseret vækst på tværs af alle forretninger og geografiske områder understøttet af rentemiljøet, siger administrerende direktør Noel Quinn i regnskabet.

Den britiske bank har et mål om at realisere en egenkapitalforrentning i midten af spændet 13-19 pct. i 2023 og 2024.

HSBC har i forbindelse med sit regnskab offentliggjort et aktietilbagekøbsprogram på 3 mia. dollar.

- Vi har nu annonceret tre aktietilbagekøb i 2023 for samlet 7 mia. dollar samt kvartalsudbytter på i alt 0,30 dollar per aktie, oplyser topchefen.

.\\˙ MarketWire