Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted og Vestas' image er i modvind

30/10 07:42

Energiselskaberne Ørsted og Vestas' aktiekurser er raslet ned over det seneste år, men det er anseelsen af deres omdømme også. Det viser en ny imageanalyse af 100 af de største danske virksomheder, som Instituttet for Opinionsanalyse har foretaget med Berlingske.

Det skriver Berlingske Business.

Imageanalysen viser, at Ørsted lander som nummer 27 og Vestas nummer 32 på listen. Det er et dramatisk fald i forhold til 2019-2021, hvor begge selskaber lå i top 10 hvert år. Selskabernes fald peger ifølge eksperter på, at den danske vindmøllebranche står overfor en imagekrise.

- Hvis man skal sige det generelt, har hele vindmølleindustrien tabt den medvind, der har båret dem frem i så mange år. Pludselig bliver de lammet af, at deres historie var ny og frisk og grøn for 15 år siden. Den har man kunnet lade sig bære af i mange år, siger Frederik Preisler, der er brandingekspert og partner i kommunikationsbureauet Mensch, til Berlingske Business.

I analysen har 3.063 erhvervsledere vurderet danske selskabers omdømme ud fra ni forskellige faktorer såsom troværdighed, kommunikation, finansiel styrke og innovation.

Ørsteds kommunikationschef, Martin Barlebo, skriver i et svar til avisen, at stigende renter og inflation har ramt Ørsted, hvilket er med til at skade omdømmet. Anders Riis, der er kommunikationschef i Vestas, understreger, at imagelisten i høj grad afspejler selskabers finansielle succes. Ifølge ham kommer det derfor ikke som en overraskelse, at selskabet med de økonomiske udfordringer, det og vindindustrien har stået over for de seneste år, indtager en lavere rangering på listen end sædvanligt.

Originalartikel: Berlingske Business, 30. oktober, side 6 & 7

.\\˙ MarketWire