Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo holder skansen i region præget af kursfald

31/10 06:32

De asiatiske aktiemarkeder uden for Japan ligger med generelle kursfald tirsdag, hvor positionsjusteringer op til månedsskiftet blander sig med faldende amerikanske indeksfutures og frygt for at uroen i Melledmøsten breder sig.

Kun de japanske investorer har noget at glæde sig over, efter at den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt den ultraløse pengepolitik trods en opjusteringen af inflationsprognosen til nu at ligge over banken målsætning tre år i træk.

Samtidig afvente investorerne de pengepolitiske møder i USA og Storbritannien.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct., mens amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i de amerikanske aktieindeks på 0,2-0,5 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo er der jubel over Bank of Japans fastholdelse af pengepolitikken. De små justeringer af rentekurvekontrol har svækket yen hvilket kommer de store eksportører til gode.

Det har vendt en negativ åbning til markante plusser, omend den umiddelbare stærkt positive reaktion her aftaget en smule.

Nikkei 225 stiger 0,5 pct., og Topix-indekset øger 0,7 pct.

De kinesiske aktiemarkeder vender den tunge ende nedad, efter skuffende økonomiske data i form af de officielle PMI-tal, der viser et direkte fald i aktiviteten i fremstillingssektoren.

Dermed er det slut med fem dages stigninger, mens bekymringerne om, hvorvidt de seneste indikatorer om et begyndende opsving i verdens næststørste økonomi kan holde vand.

Hongkongs Hang Seng indeks dropper 1,8 pct., Shanghai Composite falde 0,4 pct. og CSI 300 vige 0,7 pct.

På de øvrige børser er Taiex-indekset i Taiwan negativt med et minus på 0,6 pct., Singapores Strait Times-indeks falder 0,1 pt., og Kospi-indekset i Seoul dropper 1,3 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukket stort set uændret.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,5
Topix+0,7
Hongkongs Hang Seng-1,8
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex-0,6
Sydkoreas Kospi-1,3
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200 0,0

.\\˙ MarketWire