Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Grønne indeks næsten overalt trods negativ åbning

1/11 06:32

De asiatiske aktiemarkeder åbnede med generelle kursfald onsdag, men udviklingen er vendt markant rundt og næsten samtlige markeder lyset grønt med især Tokyo som hovedaktør.

Samtidig afventes det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, hvor Federal Reserve ventes at fastholde renten uændret.

Og mens en svækket yen sender de japanske aktier kraftigt op, giver et overraskende fald i den kinesiske fabriksaktivitet anledning til forventninger om mere stimulus fra Beijings side.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,1 pct., mens amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i de amerikanske aktieindeks på 0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo jubler investorer over tirsdagens stigninger i de amerikanske aktier, og den relativt stærke dollar over for yen, der gør japanske aktier mere attraktive for oversøiske investorer i kraft af en relativt mere konkurrencedygtig japansk eksport.

- Markedsstemningen er i bedring. Tokyo-markedet åbnede højere på baggrund af stigningerne i USA. Mange investorer køber også tilbage, efter at de havde solgt aktier af forsigtighed forud for tirsdagens møde i Bank of Japan, skriver Nomura Securities i Tokyo i et notat onsdag ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 1,9 pct., og Topix-indekset øger 2,0 pct.

De kinesiske aktiemarkeder håber på ny stimulans fra myndighederne, efter at nye data viser at aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor faldt i oktober, og nu er tilbage under balancepunktet.

Hongkongs Hang Seng indeks øger 0,1 pct., Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300 får lagt 0,1 pct. til indeksværdien.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,9
Topix+2,0
Hongkongs Hang Seng+0,1
China Shanghai Composite+0,2
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas Kospi+0,9
Indiens BSE Sensex-0,2
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200+0,6

.\\˙ MarketWire