Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, Jyske Bank og Novo Nordisk

1/11 06:32

BØRSEN

STORT LØNPRES KAN PRESSE INFLATION OP IGEN I EUROPA

I eurozonelandene faldt inflationen i oktober mere end ventet, men eksperter advarer mod at glæde sig for tidligt. Ifølge Nordeas cheføkonom er risikoen, at den højere lønstigningstakt, som kan konstateres over alt i euroområdet, vil æde sig vej ind i prisdannelsen. (Forside, side 2)

JYSKE BANK LANGER UD EFTER KRITIKERE EN SIDSTE GANG

Jyske Banks topchef, Anders Dam, revser kritikere en sidste gang, inden han forlader sin post. Han er også fortrøstningsfuld i forhold til søgsmål om negative renter. (Side 6-7)

DET DANSK SKIFIRMA SNOWMINDS SOLGT TIL KAPITALFOND

Stifterne bag en af verdens største arrangører af ski- og snowboarduddannelser Snowminds har solgt 60 pct. af virksomheden til den svenske kapitalfond Roko. (Side 8)

CARLSBERGS ØLSALG RAMT AF VEJR OG PRESSEDE FORBRUGERE

Europæiske forbrugere købte færre drikkevarer fra Carlsberg i tredje kvartal, men prisstigninger har reddet omsætningen. (Side 10)

FLERE FYRES MENS DEN UDENLANDSKE ARBEJDSKRAFT STIGER

Ledigheden stiger, mens stadig flere udlændinge arbejder i Danmark. Udenlandsk arbejdskraft må ikke forringe lediges jobmuligheder. (Side 16)

KINESISK INDUSTRI ER I BAKGEAR OG NU VAKLER SERVICESEKTOREN

Bedst som økonomerne troede, at der var ved at komme lidt gang i den kinesiske industrisektor, kan de tro om igen. De kinesiske husholdninger har været gennem en hård tid i 2022, og det bider nu på servicesektoren. (Side 18)

USA’S RENTE ER SNARERE 7 PCT. END 5,5 PCT.

Den amerikanske centralbank Federal Reserve har lavet et regnestykke, som viser, hvad renten er i USA, når man tager højde for den samlede pengepolitik. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

CARLSBERG-TOPCHEFEN LANGER UD EFTER RUSLAND FOR TYVERI VED HØJLYS DAG

Alle normale måder at drive forretning på er blevet tilsidesat af de russiske myndigheder ifølge Carlsbergs nye topchef Jacob Aarup-Andersen. Bryggeriet fandt en køber til den russiske forretning, hvorefter de russiske myndigheder gik ind og overtog det. (Forside, side 8)

ØRSTED STÅR FORAN SKÆBNESVANGERT REGNSKAB EFTER ALVORLIG MODVIND

Ørsted-ledelsen rammes af skæbnesvangert regnskab. Topchef Mads Nipper skal være knivskarp, når regnskab fremlægges midt i en historisk krise, som ledelsen klandres for at have forværret. (Side 2)

BUTIKSDØDEN HÆRGER KØBENHAVN MED 20 PROCENT FÆRRE BUTIKKER PÅ 15 ÅR

Det er langtfra nok at skyde skylden på finanskrisen og coronanedlukningerne for de mange lukkede butikker rundt i Danmark, lyder det fra eksperter. Især kæder rykker ind i storbyerne. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FLODBØLGE AF RETSSAGER KAN RAMME NOVO NORDISK

Novo Nordisk risikerer at blive overdynget af søgsmål i erstatningssager omkring påståede bivirkninger, efter at den danske medicinalkoncerns salg af diabetes- og slankemidlerne Ozempic og Wegovy har taget kurs mod skyerne i USA. (Forside, side 6-7)

LANDBRUGSGIGANTEN DLF HØSTER REKORDOMSÆTNING

Sparsommelige forbrugere og økonomisk uvejr har lagt pres på DLF’s forretning. Alligevel har landbrugskoncernen haft rekordomsætning og tjent mere end 0,5 mia. kr. (SIde 4)

DEN EUROPÆISKE INFLATION BRAGER NED

Foreløbige tal fra Eurostat viser, at inflationen i euroområdet lød på 2,9 pct. i oktober, hvilket var mindre end ventet. (Side 16)

NU SKRUMPER ØKONOMIEN I EUROZONEN

Eurozonen er trukket fra indersporet og helt ind i nødsporet på den økonomiske front. Ifølge den første opgørelse er eurozonen ramt af økonomisk tilbagegang. (Side 16)

.\\˙ MarketWire