Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, Sydbank og Spar Nord

2/11 06:32

BØRSEN

ØRSTED I KRISE - MILLIARDTAB OG INVESTORFLUGT

En perfekt storm af høje renter, dyre råvarer og knas med forsyninger får Ørsted til at droppe kæmpe projekter i USA. Topchef Mads Nipper har nedskrevet den amerikanske portefølje med 28,4 mia. kr. Investorerne er i chok, mens Ørsted-aktien styrtdykker. (Forside, side 6-8)

SYDBANK HAR KURS MOD ENDNU ET REKORDÅR

Det var en rekordhøj indtjening i Sydbank i 2022. Men den rekord er allerede overgået i september i år, hvor banken i årets første tre kvartaler har tjent 3,2 mia. kr. før skat. (Side 4)

SPAR NORD: REKORDRESULTAT BLIVER SVÆRT AT OVERGÅ

Spar Nord Bank har aldrig tjent så mange penge, som banken gør i øjeblikket. Men det kan vise sig, at toppen af bjerget er nået. (Side 12)

RAMBØLL SIKRER SIG OPGAVER TIL OP MOD 1 MIA. KR. I NORGES ELNET

Det norske samfund er i gang med en omdannelse af elnettet, blandt andet fordi nordmændene i dag vælger elbiler frem for fossile køretøjer. Rambøll indgår tre rammeaftaler i Norge over de næste fire år. (Side 16)

MODVIND SÆTTER EN STOPPER FOR NTG'S OPKØB

Transportkæmpen NTG har haft travlt med at opsluge konkurrenter siden 2019, men i år har økonomisk modvind sat en stopper for opkøbsaktiviteten. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

TOPØKONOM SER MILLIARDBESPARELSER PÅ AT FÅ LEDIGE I ARBEJDE

Udgifterne til jobindsatsen står slet ikke mål med udbyttet, fastslår forskningsleder Torben Tranæs. Velfærdseksperten mener, at det er på høje tid med en stor reform af det danske beskæftigelsessystem. (Forside, side 4-5)

ØRSTEDS ENORME NEDTUR REJSER SPØRGSMÅL OM EJERFORMEN

Ørsted står med en statslig ejer, som insisterer på at eje 50,1 pct. af et selskab, hvis forretning i stadig mindre omfang har noget at gøre med danske interesser. I erhvervslivet ser man til i stille undren, fordi man ved, at det kun kræver en ejerandel på 20 pct. at have betydelig - næsten kontrollerende - indflydelse. (Side 2)

TOPCHEFEN TAGER ANSVAR FOR GIGANTISKE TAB I ØRSTED

Ørsted, der engang var Danmarks grønne børsdarling, er i frit fald. Og selv om forventningerne var lave til kvartalsregnskab, formåede Ørsted at chokere alle. De økonomiske problemer er massive, milliarddyre projekter går i vasken, underskuddet er svimlende stort, og aktiekursen hamrer ned. (Side 6-7)

SYDBANK FORDOBLEDE KVARTALSOVERSKUD

Sydbank slutter sig til rækken af banker, der præsenterer flotte kvartalsregnskaber på stribe i dette efterår. Den sønderjyske bank fremlagde i går tal for tredje kvartal, og de viser et resultat, der er mere end dobbelt så stort som i tredje kvartal sidste år. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DYRT USA-FLOP KASTER ØRSTEDS FREMTID OP I LUFTEN

Ørsted stopper udvikling af to store amerikanske havvindprojekter, taber uventet mange milliarder og reber de finansielle sejl, mens den storstilede investeringsplan til 475 mia. kr. er i fare. (Forside, side 6-8)

ØRSTEDS KAPITALMANGEL KAN KOSTE STATEN KONTROLLEN MED SELSKABET

Ørsted mangler kapital. Hvis pengene skal komme udefra, risikerer staten at miste kontrollen med vindmøllekæmpen. (Side 9)

TOPCHEF ERKENDER KRAV FRA FINANSTILSYNET

Selv om bankerne har kritiseret den stigende regulering fra Finanstilsynet, erkender Spar Nords topchef, at det er en stor del af forklaringen på, at kunderne er i topform trods en længere periode med høj inflation og stigende renter. (Side 10)

.\\˙ MarketWire