Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/analytikere: Troen på flere renteløft svinder ind

2/11 06:36

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag på sit andet rentemøde i træk sin toneangivende rente i 5,25-5,50 pct., og selv om den signalerede, at yderligere forhøjelser kan komme på tale, er det økonomernes og analytikernes overbevisning, at det er slut eller ved at være slut med stramningerne i denne cyklus.

- Her til aften fik vi endnu et tegn på, at den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve, har hævet renten for sidste gang i denne omgang. I hvert fald har Federal Reserve nu afholdt endnu et rentemøde, hvor den undlod at hæve den allerede meget høje rente, kommenterer Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen.

- Helt sikre kan hverken vi eller centralbankdirektørerne dog være, for amerikansk økonomi fortsætter med at være faretruende stærk.

Hos Danske Bank er cheføkonom-kollega Las Olsen enig i den vurdering.

- Banken noterer sig, at finans- og kreditvilkårene i økonomien allerede er strammet meget, og at det sandsynligvis vil dæmpe aktiviteten, beskæftigelsen og inflationen fremover. Den besked peger i retning af, at der heller ikke er flere renteforhøjelser lige rundt om hjørnet, og sådan vil markedet formentlig også opfatte det, lyder det fra den kant.

Hos Dansk Industri ser cheføkonom Allan Sørensen dog ikke helt stå sort-hvidt på spørgsmålet.

- Døren står stadig lidt på klem for en mindre rentestigning sidst på året. Inflationen er steget lidt hen over sommeren, der er fin vækst i beskæftigelsen og stor fremgang i økonomien. Det bekymrer direktørerne i den amerikanske centralbank og kan udløse en lille rentestigning på næste møde i december, kommenterer Allan Sørensen.

Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, deler det synspunkt.

- Jobvæksten har været overraskende stærk over de seneste måneder, samtidig med at den økonomiske aktivitet ligefrem er tiltaget hen over sommeren. Det øger isoleret set risikoen for at inflationspresset i den amerikanske økonomi bider sig fast, hvilket kan fremtvinge yderligere renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank, mener han.

- Men nye svage nøgletal er ved lukke døren. Ser vi på de mere fremadskuende tal, så er der dog tegn på, at det højere renteniveau er begyndt at hæmme aktiviteten i dele af økonomien.

.\\˙ MarketWire